Nowy browar restauracyjny w Pradze otwarty 30 października 2014 r.
12% ekstr., 5% alk.
Aromat - drożdżowo-kwaskowy, trochę chlebowy
Piana - średnia, umiarkowanie, trwała, trochę zostaje na szkle
Barwa - słomkowo-jasnozłota, mętna, podobne jak w ich 11% trochę przypomina pszenicę
Wysycyenie - średnie, musuje i podszczypuje
Smak - wyraźna goryczka i drożdże, potem tony chlebowe z lekkim drożdżowym kwaskiem
Treściwość - pełne
Podobne do ich 11% /która jednak wydaje mi się ciekawsza/
bardziej od niej nachmielona. Porządne piwko
12% ekstr., 5% alk.
Aromat - drożdżowo-kwaskowy, trochę chlebowy
Piana - średnia, umiarkowanie, trwała, trochę zostaje na szkle
Barwa - słomkowo-jasnozłota, mętna, podobne jak w ich 11% trochę przypomina pszenicę
Wysycyenie - średnie, musuje i podszczypuje
Smak - wyraźna goryczka i drożdże, potem tony chlebowe z lekkim drożdżowym kwaskiem
Treściwość - pełne
Podobne do ich 11% /która jednak wydaje mi się ciekawsza/
bardziej od niej nachmielona. Porządne piwko
Comment