Rychtář, Grunt 11%

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    Rychtář, Grunt 11%

    Już dawno browar (należący do grupy Lobkowicz) używa nazwy Pivovar Rychtář, więc nie pisałem w temacie Hlinsko.

    Grunt to następca piwa Standard.



    ekstr. 11%
    alk. 4,6%

    Aromat - łagodny chmiel, potem tony słodowe, trochę owoców
    Piana - dość wysoka i gęsta, umiarkowanie trwała
    Barwa - złota
    Wysycenie - średnie, musujące
    Smak - wyraźna goryczka, łagodne tony słodowe z lekkimi akcentami owocowymi. W ustach pozostaje wyraźna goryczka.
    Treściwość - pełne

    Udane piwo
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    #2
    Wygląda tak:
    Attached Files

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12674

      #3
      Po latach właściwie bez zmian (eta również). Goryczka nadal wyraźna. Wysycenie określiłbym obecnie jako wysokie. W swojej kategorii jest dobrze.

      Comment

      • ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23956

        #4
        Drobne zmiany na etkach. Stosunkowo potężna goryczka, trochę męcząca. Barwa tego piwa jest urzekająca.
        Attached Files
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

        Comment

        • Prusak
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 4485

          #5
          Dla mnie goryczka w tym piwie nie jest zbyt męcząca. Fakt, pozostawia ślad na wargach, ale paszczy zbytmio nie maltretuje. Piłem po dziesiątce Poutnika i nie było to jakieś kontrastowe doznanie. Eta niezmieniona.
          Na minus piana, owszem lekko osadzająca się, ale czapa znika szybicutko, nawet przy piwie leciutko ogrzanym.
          Co nie zmienia faktu, że i tak pite z niejaką przyjemnością.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X