Na ecie tej nowości jest napis "Traditional Ale", na kontrze "Black Ale"
Ekstr. 16%
Alk. 7%
Pasteryzowane, filtrowane
Aromat - dość wyraźny chmiel, słodowe tony, lekko palone, ciut owoców
Piana - wysoka, kremowo-jasnobeżowa, trwała, gęsta
Barwa - ciemny mahoń, pod światło ciemny brąz, zmętnione
Smak - wyraźna goryczka, raczej ziołową, trochę tępa, ciut cytrusowego kwasku, palony karmel, w ustach średnio-długa goryczka
Treściwość - wysoka
Nie jest to może jakiś wybitny ciemny ejl. Przydałoby się zainwestować więcej w chmiele (choć amerykańskmi trochę sypnęli, nie wiem jakimi). Ale z drugiej strony może stanowić tańszą alternatywę dla różnych craftów. Pije się dobrze, jest treściwe, wyraźne w smaku. Generalnie smakowało.
Ekstr. 16%
Alk. 7%
Pasteryzowane, filtrowane
Aromat - dość wyraźny chmiel, słodowe tony, lekko palone, ciut owoców
Piana - wysoka, kremowo-jasnobeżowa, trwała, gęsta
Barwa - ciemny mahoń, pod światło ciemny brąz, zmętnione
Smak - wyraźna goryczka, raczej ziołową, trochę tępa, ciut cytrusowego kwasku, palony karmel, w ustach średnio-długa goryczka
Treściwość - wysoka
Nie jest to może jakiś wybitny ciemny ejl. Przydałoby się zainwestować więcej w chmiele (choć amerykańskmi trochę sypnęli, nie wiem jakimi). Ale z drugiej strony może stanowić tańszą alternatywę dla różnych craftów. Pije się dobrze, jest treściwe, wyraźne w smaku. Generalnie smakowało.
Comment