Gurmán Horšovský Týn, Jemny Gurmán

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4777

Gurmán Horšovský Týn, Jemny Gurmán

Ekstrakt 11°.
    Piwo barwy ciemnozłotej, lekko opalizuje ale generalnie klarowne.
    Piana wysoka, mocna, o lekko przybrudzonej bieli, oczka drobne poprzetykane mniej licznymi większymi.W trakcie picia pozostaje gruby kożuch z wyspą, mocno lepi się do szkła.
    Zapach intensywny i bogaty słodowo-miodowo-migdałowy, do tego cukierki krówki i mocno dojrzały melon.
    Jak na 11° smak dość zaskakuje treściwością. Piwo wyraźnie słodowo-zbożowe, jest także karmel, toffi, biała czekolada a na końcu odrobina owocowości w postaci mocno dojrzałej, aczkolwiek trochę kwaskowej renglody. Lekka goryczka pojawia się tuż po przełknięciu, a ciut DMS dodaje fajnego specyficznego smaczku. Bardzo ciekawe piwo o idealnym wysyceniu.
    Podano mi w firmowym pokalu, (choć dedykowany do piwa Zlatý Gurmán), podkładki na stołach w dwóch rodzajach.
    Piłem 21.03.2015 w browarku, cena 28 kč.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• dadek
    Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
    dadek
    Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
    2025-01-29, 03:15
  • Prusak
    Sulewski, Nowoczesny Pils
    Prusak
    Parametry: E: 12 % wag, Alk: 4, 9 % vol.
    Ciekawe.
    Hoho, tego się nie spodziewałem po "nowoczesnym" pilsie. W składzie Halleratuer, Lubelski, Simcoe, Sybilla.
    Jaki efekt? Goryczka intesywna, ale w zapachu i smaku towarzyszy jej wyraźne masło. Czułem cały czas jakbym...
    2024-11-21, 23:04
  • darekd
    De Leite, Paljas Blonde
    darekd
    Dawniej Paljas był marką browaru kontraktowego Henricus warzoną w browarze Anders. Od 2021 r. jest to marka browaru De Leite z Flandrii Zachodniej.

Alk. 6%
    IBU 30

Chmiele: Magnum, Styrian Golding, East Kent Golding i Saaz

Aromat - połączenie łagodnego...
    2024-09-08, 01:14
  • dadek
    Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
    dadek
    Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
    Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
    2024-05-23, 01:04
  • ART
    Artezan, +[Cztery Ściany] ASAP 8.0
    ART
    Double west coast ipa z Nelsonem sauvin Idaho7 cryo i Rakau. 9 alk 18 ekstr. Więc odfermentowane teoretycznie mocno jest. Jest czysto, mocno alkoholowo, aromatycznie....
    2024-02-16, 20:42
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...