Morava Frýdek-Místek, Morava polotmavá 11°

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4778

Morava Frýdek-Místek, Morava polotmavá 11°

Piwo barwy ciemnobursztynowej, lekko mętne.
    Piana beżowa, puszysta, gęsta, aczkolwiek bąbelki różnej wielkości. Dość trwała, w trakcie picia utrzymywał się gruby kożuch nie znikający aż do dna. Bez śladów na ściankach.
    Zapach karmelowo-słodowo-drożdżowy, przyjemny.
    W smaku wyraźnie słodowe z dodatkiem karmelu, cukierków krówek i kawy zbożowej. Piwo treściwe, wypada na mocniejsze niż 11°. Pije się przyjemnie ale zasmakuje raczej wielbicielom słodyczy gdyż goryczka praktycznie nie występuje.
    Wysycenie niskie ale takie pasuje.
    Podano w ciężkim kuflu firmowym z gładkiego szkła o grubym denku.
    Próbowane 18.04.15 na miejscu w browarze, 26 kč.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• darekd
    Kamenice nad Lipou, Kamenická polotmavá 13
    darekd
    Historyczny browar z Wysoczyny, w którym warzenie odnowiono w 2017 r.
    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...amen-nad-lipou

Półciemny leżak...
    2022-12-04, 23:09
  • heckler
    Ostrava-Hrabůvka, Dr. Martínka 1392/14A, restaurace Šatlava
    heckler
    Owszem znana jest mi siec tych restauracji, a w sobotę w drodze do browaru Žíznivý Dromedár na jedną z nich trafiliśmy przypadkowo. Piękna, słoneczna pogoda, a przed lokalem spory ogródek piwny, więc postanowiliśmy chwilkę odpocząć i napić się piwa . Wnętrze restauracji do złudzenia...
    2019-09-25, 07:08
  • dadek
    Solnice České Budějovice, Solnice polotmavá 11°
    dadek
    Na polotmavé raczej nie wygląda. Luklaz zamówił trochę wcześniej niż ja i było bursztynowe z lekkim zmętnieniem. Ja po około 20 minutach dostałem jakby zupełnie inne piwo - było mocno mętne przez co wydawało się ciut jaśniejsze. Na moje wątpliwości kelnerka zwróciła się do głównego...
    2020-07-31, 14:37
  • dadek
    Lomnice nad Popelkou, Polotmavá 10°
    dadek
    Barwa czerwona z lekkim brązem, piwo klarowne.
    Piana lekko beżowa, wysoka na około 3-4 cm, o różnorodnej wielkości bąbli, niejednorodna. W trakcie picia został cieniutki kożuszek z obręczą, na szkle zostawia plamy.
    Pachnie słodowo z leciutką nutą drożdżową.
    Jak...
    2019-08-04, 20:54
  • darekd
    Krebs, Polotmavá 13°
    darekd
    Minibrowar Krebs znajduje się w restauracji Červený Rak w centrum Bańskiej Bystrzycy.

Piwo w zapachu i smaku o maślano-słodowym profilu z tonami karmelu. Piana słaba, znika bez śladu. Piwo mdławe, bez wyrazu. Nie smakowało mi.
    2019-04-28, 11:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...