Pijąc mam wrażenie, że jest rozlewany w Polsce.....
Plzeňský Prazdroj, Pilsner Urquell
Collapse
X
-
-
Przyjeżdża już zapakowany.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.Comment
-
i o jasną odpowiedź mi chodziło, dzięki.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
-
Mam ja takie dziwne wrazenie, ze Polski Urquell jest lepszy, ale to tylko moje zdanie i prosze zrezygnowac z uzycia sily wobec mnie"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan LemańskiComment
-
Kiedyś to piwko do mnie nie przemawiało, jakoś mi nie podchodził ten smak. Jednak postanowiłem dać mu jeszcze jedną sznsę(ale jestem wspaniałomyślny), a to dlatego, że w paczce z 3 buteleczkami był zgrabny mały kufel(inna dyskusja na ten temat już istnieje). I ogarnęło mnie olśnienie pilsner wszedł mi doskonale, bardzo odpowiadała mi gorycz tego piwa.
Jak najbardziej do powtórzenia.Catalunya es una nación y el Barça es un ejércitoComment
-
Ideał
To piwo idealne dla mnie. Intensywny chmielowy smak , bardzo gorzkie. Czuje jakbym pil z krysztalowego kufla, nawet gdy ciągnę prosto z butelki.
Wbrew moim przedmowcom uwazam za bardzo stabilne w smaku (zaopatruje sie w Polsce) , a jesli nawet dwa egzemplarze smakuja mi nieco odmiennie to biore to raczej na karb nieodpowiedniego schlodzenia itp. Nie zauwazylem nigdy "przytrafiajacej sie" nadmiernej goryczki. To piwo jest bardzo gorzkie i takie jak dla mnie powinno byc , moze jak ktos nie lubi gorzkiego to mu czasem nie smakuje. Ja przepaaaadam.Comment
-
zakupiłam je sobie wczoraj do kolacyjki.
jedne z nielicznych niestandardowych piw w pobliskim sklepiku [standard: Piast i Żywiec, wszędzie w okolicy]
piękna pianka, śnieżnobiała, jak kogiel mogiel bez żółtka
gdzieś spod pianki przebija delikatna słodycz, ale zwalczona agresywną goryczką.
jak dla mnie trochę za gorzkie.Comment
-
Nie wiem ile jest prawdy w tej sensacyjnej wiadomości, ale znajomy pracujący w dużej firmie dystybucyjnej przestrzegał mnie żeby broń Boże nie zbliżać się do pipy z logo Urquella, bo tego piwa nie sprowadza się do nas w beczkach i knajpiarze wciskają nam piwny kit.Comment
-
Zachęcony opisem Maji kupiłem sobie też między innymi Pilsnerka i naprawdę niebo dla podniebienia. Miło jest powracać do tego piwka. Właśnie ta gorycz która się w nim kryje najbardziej mnie rozbraja. Jest wyczuwalna za każdym łykiem.Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)Comment
-
Z tego co wiem, to Pilsner jest rozlewany w Poznaniu (czy w Tychach to nie wiem). Podczas zwiedzania browaru w Poznaniu przewodnik powiedział że przywożą go w cysternach i dopiero w browarze rozlewają.
Co do goryczki - mam wrażenie że to przez to zielone szkło. Takie same odczucia mam przy Grolschu i Heinekenie .(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Pamiętam, że jakieś 10 lat temu zielone flaszki funkcjonowały u nas równolegle obok brązowych i wielu tzw. podsklepowych smakoszy zdecydowanie żądało piwa w butelkach brązowych twierdząc, że z "żaby" nie będą pić, i że w zielonym piwo szybciej sie psuje. Traktowałem to jako przesąd, ale może rzeczywiście coś w tym jestComment
Comment