Letohrad [Pol A Czech], Maxi Kaz

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12784

    #1

    Letohrad [Pol A Czech], Maxi Kaz

    Světlý ležák czyli dolna fermentacja.

    Ekstr. 12%
    Alk. 4,8%

    Chmiele: polska Iunga, czeski Kazbek.
    Kazbek użyty również do chmielenia na zimno.

Related Topics

Collapse

  • darekd
    Holanďan, Kazbek Ale 11
    darekd
    Nowy browar w Środkowych Czechach, którego właścicielem jest Holender i stąd nazwa. Więcej w relacji tutaj:

    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...vovar-holandan

    Ekstr. 11%
    Alk. 4,5%
    IBU...
    2023-11-26, 21:31
  • Javox
    Thornbridge, Czech Mates
    Javox
    Piwo uwarzone razem z czeskim Budvar Budweiser przy użyciu szczepu drożdży Budvar i metody warzenia dekokcyjnego Budvar,
    ale wykorzystuje angielski słód i chmiel (
    Goldings), aby uzyskać angielski akcent.

    Puszka 440 ml, alko 4.8%

    Piana - więcej na początku potem z trzaskiem...
    2024-09-20, 12:56
  • kruger_nr1
    Abdysz-Ata, Czech Swjetłoje 0%
    kruger_nr1
    Jedyne piwo bezalkoholowe z Kirgistanu, wypite dla zaliczenia. Trudno opisać doznania smakowe, po prostu zimne do wypicia i zapomnienia. Dostępne w butelce szklanej 0,5 litra.
    2023-11-19, 14:29
  • dadek
    Hlízov 230, Pivovar Holanďan
    dadek
    Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
    Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
    2023-11-03, 00:29
  • darekd
    Dobruška, Rampušák Kazbek Lager
    darekd
    Znany rzemieślniczy browar z Dobruszki warzy sezonowo różne, to uwarzył i to

    12,9% ekstr.
    5,2% alk.

    Chmiel - Kazbek

    Aromat - chmielowa korzenność, lekka ziołowość. Drożdże i delikatny chleb
    Piana - wysoka, zwarta, trwałą, zostaje na...
    2021-10-01, 22:01
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...