Rodinný pivovar 713, Diana

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12761

Rodinný pivovar 713, Diana

Nowy minibrowar z Hradca Kralove, który niebawem oficjalnie zadebiutuje.

piwo półciemne, bez filtracji i pasteryzacji, dolna fermentacja'

13% ekstr., 5,3% alk.

Aromat - lekko palony słód, troszkę karmelu, ciut jakby suszonych owoców
    Piana - średnie, nietrwała, zostaje drobny wianuszek
    Barwa- dość mocna herbata
    Wysycenie - umiarkowane
    Smak - wytrawny jak na styl, wyraźna goryczka i od palonych słodów, jak i ziołowa od chmielu, do tego słodowa tostowość, całkiem wyraźnie palona.
    Treściwość - umiarkowana

Dobre, wyraźne w smaku piwo.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12761

Foto:
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Czechy, Miřetice, Miřetice 49, Rodinný pivovar Vlčák
      heckler
      Na górce, praktycznie na końcu małej miejscowości Miřetice od 2018 roku działa malutki, rodzinny browarek Vlčák.
      Petr Vrabel, to właściciel i piwowar zarazem. W sobotę 18.06 akurat zastaliśmy go podczas gotowania jasnej 11- ki chmielonej zbiorami z własnego ogródka.
      Cały,
      ...
      2022-06-22, 05:32
    • heckler
      Czechy, Němčice 23, Rodinný pivovar Švihov
      heckler
      Browar Švihov to rodzinny biznes otwarty w 2020 roku i działający w małej wiosce Němčice. Piwowarem jest holendrem i jego sztandarowym piwem jest Švihadlo (delikatny smak imbiru i ził)., przygotowywane według holenderskiej receptury z XIX wieku.
      Piwo w cenie 35 / 48 Kc, nie przepadam...
      2022-06-20, 14:16
    • dadek
      Czechy, Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
      dadek
      Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
      2022-01-15, 03:06
    • heckler
      Czechy, Praha, Římská 2135/45, Římská Pivovar
      heckler
      ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
      2024-12-30, 08:20
    • heckler
      Czechy, Višňové, Višňové 148, Zmolský pivovar
      heckler
      Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
      Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
      Na szczęście ulica przy...
      2024-06-25, 08:09
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...