13% ekstr.
6,3% alk.
Aromat – wyczuwalne palone słody, troszkę chmielu i troszkę piwnicznych tonów (pewnie pochodzących od słodów z ich słodowni)
Barwa – ciemny brąz, pod światło barwy bardzo ciemne herbacianej esencji
Piana – umiarkowanie wysoka, trwała, zostaje na szkle
Wysycenie – umiarkowane
Smak – palone słody z lekką goryczką, dochodzi też goryczka chmielowa, lekka piwniczność/ziemistość, pozostawia długą paloną goryczkę w ustach
Treściwość – jak na trzynastkę stosunkowo niska
Poprawne piwo, stosunkowo wysoko odfermentowane, przydałoby się więcej treści.
6,3% alk.
Aromat – wyczuwalne palone słody, troszkę chmielu i troszkę piwnicznych tonów (pewnie pochodzących od słodów z ich słodowni)
Barwa – ciemny brąz, pod światło barwy bardzo ciemne herbacianej esencji
Piana – umiarkowanie wysoka, trwała, zostaje na szkle
Wysycenie – umiarkowane
Smak – palone słody z lekką goryczką, dochodzi też goryczka chmielowa, lekka piwniczność/ziemistość, pozostawia długą paloną goryczkę w ustach
Treściwość – jak na trzynastkę stosunkowo niska
Poprawne piwo, stosunkowo wysoko odfermentowane, przydałoby się więcej treści.