Browar kontraktowy z miejscowości Dolní Bukovsko w pobliżu Czeskich Budziejowic
Hunky Monkey ma ecie ma wpisane IPA, ale na stronie:
precyzują, że to American India PaleAle, chmiele: Chinook, Nugget
Ekstr. 14%
Alk. 6,3%
Aromat - chmiel z tonami owoców w kierunku kwaskowych jabłek, ciut żywić, pod tym trochę ciastkowych nut słodowych
Piana - średniowysoka, gęsta, trwała, trochę zostaje na szkle
Barwa ciemne złoto, zmętnione
Wysycenie - dość wysokie, musujące
Smak - goryczka dość wyraźnie zaznaczona, ale nie dominuje, potem posmaki owocowe, znów najbardziej kojarzą mi się z jabłkami, dość oryginalne cierpko-słodkawe, przyjemna delikatna biszkoptowa słodowość, finisz lekko owocowo-goryczkowy
Treściwość - nie czuć, że to czternastka, jak na ekstrakt lekkie
Specyficzne piwko Ta nuta jabłkowa wyraźna, oryginalna, choć nie wiem czy zamierzona
Piwo dość specyficzne, ale też ciekawe, zbalansowane, dobrze pijalne, oryginalne.
Dla mnie fajne.
Hunky Monkey ma ecie ma wpisane IPA, ale na stronie:
precyzują, że to American India PaleAle, chmiele: Chinook, Nugget
Ekstr. 14%
Alk. 6,3%
Aromat - chmiel z tonami owoców w kierunku kwaskowych jabłek, ciut żywić, pod tym trochę ciastkowych nut słodowych
Piana - średniowysoka, gęsta, trwała, trochę zostaje na szkle
Barwa ciemne złoto, zmętnione
Wysycenie - dość wysokie, musujące
Smak - goryczka dość wyraźnie zaznaczona, ale nie dominuje, potem posmaki owocowe, znów najbardziej kojarzą mi się z jabłkami, dość oryginalne cierpko-słodkawe, przyjemna delikatna biszkoptowa słodowość, finisz lekko owocowo-goryczkowy
Treściwość - nie czuć, że to czternastka, jak na ekstrakt lekkie
Specyficzne piwko Ta nuta jabłkowa wyraźna, oryginalna, choć nie wiem czy zamierzona
Piwo dość specyficzne, ale też ciekawe, zbalansowane, dobrze pijalne, oryginalne.
Dla mnie fajne.
Comment