Rezek, Polotmavá 12°

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4778

Rezek, Polotmavá 12°

Piwo ma 5,3% alkoholu.
    Właściwie mogło by się nazywać tmavé, barwa jest mocno ciemnobrązowa w kierunku bordowego, piwo lekko zmętnione.
    Piana beżowa, gęsta, oczka drobne. Choć nie była zbyt wysoka (około 2 cm) to gruby kożuch trwał długo a na ściankach ścieliły się gęste plamy.
    Pachnie karmelowo-owocowo z dodatkiem kawy inki.
    Smakowo również inka na mleku, do tego podsuszona ciemna śliwka, karmel, po chwili również półgorzka czekolada. Smaki ładnie zbalansowane, piwo jak na polotmavé wyraziste, smaczne. Jednak bardziej bym się skłaniał, że jest to ciemne.
    Wysycenie średnie, dobrze pasujące.
    Kufel wysoki, goły, podkładek w bród na stołach.
    Próbowaliśmy 11.11.2016 na miejscu w browarze za 30 kč.
    Fotka:
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• darekd
    Kamenice nad Lipou, Kamenická polotmavá 13
    darekd
    Historyczny browar z Wysoczyny, w którym warzenie odnowiono w 2017 r.
    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...amen-nad-lipou

Półciemny leżak...
    2022-12-04, 23:09
  • dadek
    Solnice České Budějovice, Solnice polotmavá 11°
    dadek
    Na polotmavé raczej nie wygląda. Luklaz zamówił trochę wcześniej niż ja i było bursztynowe z lekkim zmętnieniem. Ja po około 20 minutach dostałem jakby zupełnie inne piwo - było mocno mętne przez co wydawało się ciut jaśniejsze. Na moje wątpliwości kelnerka zwróciła się do głównego...
    2020-07-31, 14:37
  • dadek
    Lomnice nad Popelkou, Polotmavá 10°
    dadek
    Barwa czerwona z lekkim brązem, piwo klarowne.
    Piana lekko beżowa, wysoka na około 3-4 cm, o różnorodnej wielkości bąbli, niejednorodna. W trakcie picia został cieniutki kożuszek z obręczą, na szkle zostawia plamy.
    Pachnie słodowo z leciutką nutą drożdżową.
    Jak...
    2019-08-04, 20:54
  • darekd
    Krebs, Polotmavá 13°
    darekd
    Minibrowar Krebs znajduje się w restauracji Červený Rak w centrum Bańskiej Bystrzycy.

Piwo w zapachu i smaku o maślano-słodowym profilu z tonami karmelu. Piana słaba, znika bez śladu. Piwo mdławe, bez wyrazu. Nie smakowało mi.
    2019-04-28, 11:40
  • dadek
    Chmelnice, Chmelničák polotmavá 11°
    dadek
    Piwo barwy ciemnomiedzianej, lekko zmętnione.
    Piana super gęsta, prawie jak śmietana. Było jej około 2 cm, mocno ściele się na szkle, choć na powierzchni po paru łykach zostaje dziurawy kożuszek.
    Pachnie wyraźnie słodowo, z lekką owocowością.
    Na początku próbowałem...
    2019-04-02, 00:09
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...