Kolejne sezonowe piwo z:
Piwo na które już od dawna miałem ochotę
16% ekstr.
6% alk.
Koźlak warzony przed świętami. Niepasteryzowany i niefiltrowany
Aromat - karmel, zapieczona skórka od chleba
Piana - bardzo wysoka czapa, dość trwała, zostaje na szkle
Barwa - brązowa, bardzo ciemna herbata, zmętnione
Wysycenie - wysokie, trochę za ostre
Smak - karmel, podpieczony chleb, trochę ziołowej goryczki. Finisz z goryczkowym posmakiem orzechów włoskich, lekko rozgrzewa
Treściwość - zdecydowanie pełne, nie jest to ciężki w odbiorze koźlak
Pomimo, że karmel jest wyczuwalny, to całość nie jest słodko-wylepiająca, zostawia przyjemny, łagodnie goryczkowy posmak.
Cieszę się, że udało mi się wstrzelić w termin i je dostać, bo jest to smaczny, udany koziołek
Piwo na które już od dawna miałem ochotę
16% ekstr.
6% alk.
Koźlak warzony przed świętami. Niepasteryzowany i niefiltrowany
Aromat - karmel, zapieczona skórka od chleba
Piana - bardzo wysoka czapa, dość trwała, zostaje na szkle
Barwa - brązowa, bardzo ciemna herbata, zmętnione
Wysycenie - wysokie, trochę za ostre
Smak - karmel, podpieczony chleb, trochę ziołowej goryczki. Finisz z goryczkowym posmakiem orzechów włoskich, lekko rozgrzewa
Treściwość - zdecydowanie pełne, nie jest to ciężki w odbiorze koźlak
Pomimo, że karmel jest wyczuwalny, to całość nie jest słodko-wylepiająca, zostawia przyjemny, łagodnie goryczkowy posmak.
Cieszę się, że udało mi się wstrzelić w termin i je dostać, bo jest to smaczny, udany koziołek
Comment