Na nowy rok browar znany z marki Konrad uwarzył dwa piwa:
ciemną 20%
i jasną 17%
sprzedawaną w we wspólnym kartonie, tak że oba piwa nawiązują do Nowego Roku 2017.
Ciemna 20% (8 % alk.) jest piwem z dodatkiem słodu pszenicznego, pasteryzowane, bez filtracji. Na kontrze informują, że jest to piwo górnej fermentacji
Aromat – głównie palone tony z kawą
Piana – jasnobeżowa, trwała czapa, zostaje na szkle
Barwa – smolisto-czarna, pod światło trochę brązowa, zmętnione, jest niefiltrowane /osad/
Wysycenie - wyraźnie musujące, przyjemnie podszczypuje
Smak – na początku spora palona goryczka, kawa, trochę praliny z gorzkiej czekolady z alkoholem, który przyjemnie rozgrzewa. W ustach sporo paloności, troszeczkę popiołowej. Alkohol przyjemnie rozgrzewa
Treściwość – zdecydowanie pełne, ale nie bardzo ciężkie
Ciekawe piwo, jak na ekstrakt jest gładkie z ułożonym alkoholem i dobrą pijalnością. Smakowało.
ciemną 20%
i jasną 17%
sprzedawaną w we wspólnym kartonie, tak że oba piwa nawiązują do Nowego Roku 2017.
Ciemna 20% (8 % alk.) jest piwem z dodatkiem słodu pszenicznego, pasteryzowane, bez filtracji. Na kontrze informują, że jest to piwo górnej fermentacji
Aromat – głównie palone tony z kawą
Piana – jasnobeżowa, trwała czapa, zostaje na szkle
Barwa – smolisto-czarna, pod światło trochę brązowa, zmętnione, jest niefiltrowane /osad/
Wysycenie - wyraźnie musujące, przyjemnie podszczypuje
Smak – na początku spora palona goryczka, kawa, trochę praliny z gorzkiej czekolady z alkoholem, który przyjemnie rozgrzewa. W ustach sporo paloności, troszeczkę popiołowej. Alkohol przyjemnie rozgrzewa
Treściwość – zdecydowanie pełne, ale nie bardzo ciężkie
Ciekawe piwo, jak na ekstrakt jest gładkie z ułożonym alkoholem i dobrą pijalnością. Smakowało.
Comment