Kolejny produkt z prężnego projektu kontraktowego związanego z piwoteką BeerGeek w Pradze.
Tym razem Double IPA
18% ekstr.
8,8% alk.
Chmiele: Equinox, Simcoe, Columbus
Aromat - początkowo żywice, jakieś owoce, potem słodowe (niezbyt czyste) słodkie tony owoców kandyzowanych
Piana - wysoka, trwała, dość gęsta, zostaje na szkle
Barwa - ciemne złoto
Wysycenie - średnie, musuje i podszczypuje
Smak - wyraźna słodowa podstawa, słodka - kandyzowane owoce. Wyraźny, drapiący alkohol. Chmiel dość intensywny (bardziej żywiczny niż owocowy, trochę pikantny) ale nie przełamuje dominującej słodyczy.
Treściwość - ciężkawe piwo
Toporne piwo, stosunkowo wysoko odfermentowane. Trochę odnosi się wrażenie, że pije się jakiegoś "stronga" w górnofermentacyjnym wydaniu. Piana na plus. Męczące, wyraźnie alkoholowe. Dotychczasowe ich piwa, szczególnie Zima 2016 (Barley Wine) mi smakowało, to mocno rozczarowało.
Tym razem Double IPA
18% ekstr.
8,8% alk.
Chmiele: Equinox, Simcoe, Columbus
Aromat - początkowo żywice, jakieś owoce, potem słodowe (niezbyt czyste) słodkie tony owoców kandyzowanych
Piana - wysoka, trwała, dość gęsta, zostaje na szkle
Barwa - ciemne złoto
Wysycenie - średnie, musuje i podszczypuje
Smak - wyraźna słodowa podstawa, słodka - kandyzowane owoce. Wyraźny, drapiący alkohol. Chmiel dość intensywny (bardziej żywiczny niż owocowy, trochę pikantny) ale nie przełamuje dominującej słodyczy.
Treściwość - ciężkawe piwo
Toporne piwo, stosunkowo wysoko odfermentowane. Trochę odnosi się wrażenie, że pije się jakiegoś "stronga" w górnofermentacyjnym wydaniu. Piana na plus. Męczące, wyraźnie alkoholowe. Dotychczasowe ich piwa, szczególnie Zima 2016 (Barley Wine) mi smakowało, to mocno rozczarowało.
Comment