O tym interesującym browarze pisałem tu:
Pazdrát to niefiltrowana i niepasteryzowana jedenastka.
Aromat - lekki słód z drożdżami
Piana - umiarkowana, średniotrwała, zostaje koronka
Wysycenie - dość ostre
Smak - łagodna słodowa podstawa, drożdżowość, chmielenie delikatna, z goryczką nieco wyraźniejszą na finiszu
Treściwość - umiarkowana
Czyste w smaku, bez wad, ale też bez niczego, co mogłoby je wyróżnić od innych z małych browarów. Jednak taki też był zamysł tego piwa - codziennego w postmodernistycznym świecie: http://www.pivovarchric.cz/pivo/
Pazdrát to niefiltrowana i niepasteryzowana jedenastka.
Aromat - lekki słód z drożdżami
Piana - umiarkowana, średniotrwała, zostaje koronka
Wysycenie - dość ostre
Smak - łagodna słodowa podstawa, drożdżowość, chmielenie delikatna, z goryczką nieco wyraźniejszą na finiszu
Treściwość - umiarkowana
Czyste w smaku, bez wad, ale też bez niczego, co mogłoby je wyróżnić od innych z małych browarów. Jednak taki też był zamysł tego piwa - codziennego w postmodernistycznym świecie: http://www.pivovarchric.cz/pivo/