czyli piwo chmielone na zimno.
4,8%
Aromat -łagodna nuta chmielowa, trawiasta, mniej ziołowa
Piana - średnia, gęsta, umiarkowanie trwała, zostawia kożuszek, potem koronkę
Barwa - złota
Wysycenie - wysokie, trochę gryzie
Smak - dość wyraźna goryczka, lekki kwasek, lekkie słodowe tony, chmiel idzie w kierunku łagodnej kwiatowości, siana, troszkę trawy i taki ma całkiem przyjemny, długi, lekki finisz.
Treściwość - umiarkowana
Czuć, że chmielono sporo nie tylko na aromat. Chmiel to oczywiście Žatecký poloraný červeňák więc to nie jest goryczkowość jak w niektórych niemieckich pilsach. Natomiast chmielenie na zimno (tą samą, aromatyczną odmianą) przy takiej produkcji i potem dystrybucji nie daje jakiegoś mega efektu. Tym niemniej produkt jest czysty w odbiorze, nie ma się do czego przyczepić (może wysycenie mogłoby być nieco niższe). Jak na masową produkcję to górna półka, ogólnie przyzwoite.
4,8%
Aromat -łagodna nuta chmielowa, trawiasta, mniej ziołowa
Piana - średnia, gęsta, umiarkowanie trwała, zostawia kożuszek, potem koronkę
Barwa - złota
Wysycenie - wysokie, trochę gryzie
Smak - dość wyraźna goryczka, lekki kwasek, lekkie słodowe tony, chmiel idzie w kierunku łagodnej kwiatowości, siana, troszkę trawy i taki ma całkiem przyjemny, długi, lekki finisz.
Treściwość - umiarkowana
Czuć, że chmielono sporo nie tylko na aromat. Chmiel to oczywiście Žatecký poloraný červeňák więc to nie jest goryczkowość jak w niektórych niemieckich pilsach. Natomiast chmielenie na zimno (tą samą, aromatyczną odmianą) przy takiej produkcji i potem dystrybucji nie daje jakiegoś mega efektu. Tym niemniej produkt jest czysty w odbiorze, nie ma się do czego przyczepić (może wysycenie mogłoby być nieco niższe). Jak na masową produkcję to górna półka, ogólnie przyzwoite.
Comment