Ekstr. 12%
Alk. 4,9%
Aromat - trochę słód, ciut chmielu, a z butelki lekkie warzywa...
Piana - dość wysoka, umiarkowanie trwała
Barwa - ciemniejsze złoto
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - lekko słodowa baza, trochę karmelkowa, wyraźniejsza goryczka, dość długa
Treściwość - umiarkowanie pełne
Z trzech piw z reaktywowanego browaru w Kutnej Horze to najbardziej mi smakowało. Średniak.
Ogólne wrażenie z tych trzech piw (brązowa 10%, srebrna 11%, złota 12%) jest takie, że uważam że średnie browary czeskie zatrzymały się w miejscu (w tzw. "krafcie" dzieje się tak jak na całym świecie, koncernówki czasami wypuszczą coś mniej więcej jak u nas i mimo wszystko trzymają mimo wszystko wysoko ten swój koncernowy poziom). Natomiast średnie browary to jedno i to samo - zasyp - słód pilzneński z wyraźnym udziałem karmelowego i jest ciemne złoto z czasami wyraźniej z chmielem. Ta dwunastka to taki klasyczny przykład karmelków i goryczki. W warstwie słodowej to jest to samo.
Opakowanie też sztampowe., nudne.
Alk. 4,9%
Aromat - trochę słód, ciut chmielu, a z butelki lekkie warzywa...
Piana - dość wysoka, umiarkowanie trwała
Barwa - ciemniejsze złoto
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - lekko słodowa baza, trochę karmelkowa, wyraźniejsza goryczka, dość długa
Treściwość - umiarkowanie pełne
Z trzech piw z reaktywowanego browaru w Kutnej Horze to najbardziej mi smakowało. Średniak.
Ogólne wrażenie z tych trzech piw (brązowa 10%, srebrna 11%, złota 12%) jest takie, że uważam że średnie browary czeskie zatrzymały się w miejscu (w tzw. "krafcie" dzieje się tak jak na całym świecie, koncernówki czasami wypuszczą coś mniej więcej jak u nas i mimo wszystko trzymają mimo wszystko wysoko ten swój koncernowy poziom). Natomiast średnie browary to jedno i to samo - zasyp - słód pilzneński z wyraźnym udziałem karmelowego i jest ciemne złoto z czasami wyraźniej z chmielem. Ta dwunastka to taki klasyczny przykład karmelków i goryczki. W warstwie słodowej to jest to samo.
Opakowanie też sztampowe., nudne.
Comment