Projekt globalny z tego roku.
Otóż na butelce napisali, że "brewed and distributed in the UK under licence" spółki zarejestrowanej w Szwajcarii, importowane i dystrybuowane dalej przez inną, podobnie brzmiącą spółkę zarejestrowaną w Hiszpanii.
Piwo nie jest warzone w Wielkiej Brytanii, kupiłem je w hurtowni w Czechach, kartonik, dwa przyjechał z Konrada, który ma całkiem sporo takich globalnych zamówień.
W necie znalazłem też info, że jakaś włoska firma dystrybuuje to jako nowy produkt, który warzony jest pod okiem Niemca w Grecji. Taka globalizacja.
Strona marki:
alk. 4,2%
Aromat - trochę słodu, nieco chmielu
Piana - średnia, dość szybko opada do koronki
Barwa - jaśniejsze złoto
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - łagodna słodowa baza, umiarkowana goryczka
Treściwość- dość niska
Ostatnio związali się współpracą sponsorską z brytyjskim Cowdray Park Polo Club.
Od czasu do czasu będę sięgał po meczyku jak tam wpadnę
Otóż na butelce napisali, że "brewed and distributed in the UK under licence" spółki zarejestrowanej w Szwajcarii, importowane i dystrybuowane dalej przez inną, podobnie brzmiącą spółkę zarejestrowaną w Hiszpanii.
Piwo nie jest warzone w Wielkiej Brytanii, kupiłem je w hurtowni w Czechach, kartonik, dwa przyjechał z Konrada, który ma całkiem sporo takich globalnych zamówień.
W necie znalazłem też info, że jakaś włoska firma dystrybuuje to jako nowy produkt, który warzony jest pod okiem Niemca w Grecji. Taka globalizacja.
Strona marki:
alk. 4,2%
Aromat - trochę słodu, nieco chmielu
Piana - średnia, dość szybko opada do koronki
Barwa - jaśniejsze złoto
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - łagodna słodowa baza, umiarkowana goryczka
Treściwość- dość niska
Ostatnio związali się współpracą sponsorską z brytyjskim Cowdray Park Polo Club.
Od czasu do czasu będę sięgał po meczyku jak tam wpadnę
Comment