Zmiana wizerunku. Piwo nadal smakowite.
Staropramen, Granat
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lisiewski Wyświetlenie odpowiedziZmiana wizerunku.
Comment
-
-
Comment
-
-
Staropramen, Granat
Kolor: Jasny bursztyn.
Piana: Wysoka, grubobąblowa. Dziurawi się i opada po kilku minutach do cienkiej powłoki. Później pierścień i wysepki, ale nie zostaje do końca.
Zapach: Początkowo chmielowy, później staje się lekko karmelowy. Nie jest zły, ale raczej nie zachwyca.
Smak: Od początku w smaku dominuje solidna gorycz, której posmak długo zostaje. Tło lekko słodkie, karmelowe, po ogrzaniu nieco silniejsze. Ogólnie całkiem przyjemnie się piło.
Wysycenie: Średniowysokie.
Opakowanie: Jak na powyższej fotce. Kapsel pod sreberkiem goły.
Comment
-
-
Staropramen Granat bardzo mi smakował! W zapachu i smaku trochę podobny do Ataku Chmielu Pinty, z tą różnicą, że Pinta trzyma smak do ostatniego łyku, a w Staropramenie finisz był całkiem wyblakły.
Piana gęsta, zapach cytrusowowy, kolor bursztynowy. W smaku czułem naleciałości gorzkiego grejpfruta.
Generalnie piwo na 5+
Po szerszą recenzję zapraszam tutaj!
Comment
-
-
Sięgnąłem po Granata zachęcony opiniami, że nie jest to typowy "półciemniak". Rzeczywiście, piwo jest na tyle odmienne, że nie jestem w stanie sobie przypomnieć, bym pił kiedyś coś podobnego. Szkoda tylko, że zupełnie mi nie podeszło. Ale kolor ładny.
Comment
-
-
dopiero teraz zauważyłem, że tego piwa nie ma jeszcze na mojej liście wypitych piw
barwa: ciemne złoto
piana: dość duże pęcherze, wysoka
zapach: delikatny lekko palony, lekko chmielowy
smak: słody, trochę karmelu, leciuteńka paloność, goryczka. Dosyć mało wyraziste piwo. Po ogrzaniu uwidacznia się karmel i lekko piwniczna goryczka
PrzeciętniakLP
Comment
-
Comment