Kunčický, IPA 15°

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4778

Kunčický, IPA 15°

Kolor ciemnozłoty przechodzący w bursztyn, tylko leciutkie zmętnienie.
    Piana imponująca, przy podaniu lekko szokuje gdyż zajmowała 1/3 kufla. Byłem ciekaw czy dojdzie do cechy z nominalną pojemnością i tak się stało. A czterocentymetrowa warstwa białej, super gęstej piany trwała jak beton! W trakcie picia aż do dna pozostawało jej prawie 2 cm, na szkle ścieliła się gęsta "firanka".
    Również w tym przypadku zapach ciężko przebija się przez pianę ale wyczuwa się nuty żywiczne.
    Natomiast w smaku żywiczno-sosnowe nuty są bardzo wyraźne, do tego mocna cytrusowa goryczka, z owoców głównie czerwone grejfruty, a wszystko to na słodowo-ciasteczkowej podstawie.
    Wysycenie idealne - jest i nie przeszkadza.
    Treściwa, smaczna IPA, dla wielbicieli goryczy.
    Podane w kuflu firmowym 0,4 l, podkładki są.
    Pite 8.12.2017 w browarze, cena 40 kč/0,4 l.
    Fotka:
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• dadek
    Domaniewek, Starego Browarnika 2, Browar Jabeerwocky
    dadek
    Duuużo wody w rzece Utracie upłynęło nim Browar Jabeerwocky wreszcie podjął produkcję piwa. Różne czynniki wpłynęły na to opóźnienie, generalnie są one znane ludziom z piwnej branży, więc nie będę się nimi tu zajmował. W każdym razie dużym zaskoczeniem było dla mnie gdy we wrześniu...
    2022-09-22, 23:52
  • dadek
    Małomice, plac Tysiąclecia, Browar Stacja Małomice
    dadek
    Z Tomkiem Kieżą piwowarem i właścicielem browaru w Małomicach, poznałem się na WFDP. Sympatyczny facet, od razu dostałem zaproszenie do odwiedzenia jego piwnej Stacji co udało się zrealizować 25.07.2019.
    Co prawda browar nie mieści się na stacji jakby wskazywała nazwa (bo ta jest...
    2019-09-01, 22:32
  • dadek
    Błonie, Grodziska 15, Browar Błonie
    dadek
    Przed browarem Błonie byliśmy 29 czerwca z Kopyrem w czasie tegorocznego festiwalu 100% Craft w znajdującym się nieomal "przez ścianę" Artezanie. A tylko "przed" bo nas wtedy zwyczajnie nie wpuszczono. Jednak co się odwlecze to nie uciecze i 6.10.2018 tym razem w towarzystwie...
    2018-11-09, 03:30
  • dadek
    Továrna, Urpils 13°
    dadek
    Světlý speciál dolnej fermentacji.
    Kolor ciemnożółty, piwo całkowicie mętne.
    Piana niesamowicie gęsta i mocna, jakby ktoś z tortownicy nakładł bitej śmietany. Przy podaniu na około 5 cm, a po wypiciu na dnie został jeszcze 1 cm! Ale za to plam specjalnie dużo na szkle...
    2018-07-12, 22:48
  • dadek
    Warka, Kolejowa 26, Browar Browarka
    dadek
    Nikt nie zaprzeczy, że Warka z piwa jest znana. Gorzej jednak, że produkty wychodzące z fabryki wuja Huinekena chluby miastu nie przynoszą i nie po to wysiadłem tu z pociągu 14.05.2018. Na szczęście w cieniu giganta, którego ogromne silosy widoczne są w tle, w październiku 2016 roku powstał...
    2018-05-15, 22:48
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...