Originally posted by Petrax Jeszcze małe sprostowanie: VELVET warzony jest chyba przez browar w Ostravie a nie jak w nazwie tematu - Pražské Pivovary A.S.
Mam wrażenie, że Pražské Pivovary A.S. to większa grupa, do której należy m.in. browar w Ostrawie. Ostanio piłem Ostravara i na kontretykiecie jako producenta podano właśnie P.P.
Originally posted by yendras
Mam wrażenie, że Pražské Pivovary A.S. to większa grupa, do której należy m.in. browar w Ostrawie. Ostanio piłem Ostravara i na kontretykiecie jako producenta podano właśnie P.P.
Velvet puszkowy - Bardzo fajne piwko, lecz nie rzucające jednak na kolana. Ja lubię gaz w piwie, a tu co z tego że azot, że piana jak śmietana (wyśmienita - to fakt), ale bąbelków niet
Kolor cudny, a zapach niebiański.
Tylko bombelki...
Ocena 5=
Dla Czechów VELVET jest bardzo silnym piwem, mimo że zawiera jedyne 5,3alc. A to dlatego, że czeskie piwa słyną z małej zawartości alkoholu. Wszystkie piwa, które piłem w Czechach (oprócz VELVETA) nie dochodziły do 5,0. Zazwyczaj było to tylko 3,coś albo 4,coś. Ciekawe jak typowy Czech zareagowałby np na "Dębowe Mocne"?
Comment