Eden, Prosné

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4778

Eden, Prosné

Ekstrakt 12°Blg, alkohol 4,2%.
    Piwo miało premierę w dniu naszej wizyty 29.09.2018. Uwarzone z dodatkiem czerwonego prosa, jednak nie znam jego ilości w zasypie gdyż sládek zakończył pracę w browarze. Telefonicznie dowiedziałem się od właściciela, że proso raczej niesłodowane.
    Piwo barwy ciemnożółtej, całkowicie mętne.
    Piana było na 2 cm, dość gęsta, puszysta ale niezbyt jednorodna. Znikła szybko praktycznie bez śladu, jedynie cieniutka obrączka przy szkle się ostała.
    Pachnie ziarnem z wilgotnej piwnicy, średnio to przyjemne.
    Smakowo jest lekko mdławo-słodkawe, co kojarzyło mi się trochę z żółtą dynią. Zapewne to efekt tego czerwonego prosa. Na szczęście są też obecne wytrawne nuty owocowe co w pewnym stopniu ratuje pijalnośc tego piwa. Goryczki brak zupełnie, wysycenie dość wysokie.
    Dziwne te piwo, zupełnie się nie zachwyciłem.
    Pite w gospodzie przy browarze, podane w gładkim, wysokim kuflu bez firmowego logo, ale podkładki były na stołach. Cena 30 kč.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• iron
    Eden & Heyland Brauerei, Schlappe seppel Export
    iron
    Piwo z kalendarza adwentowego
    Blg 12 IBU 19 Alk 5,6%
    Kolor złoty
    Piana drobnopęcherzykowa długo utrzymująca się
    Zapach słodowy
    Wysycenie spore
    Smak pełny wyraźnie słodowy z zamykającą sporą przyjemną goryczką
    Całkiem dobre piwo...
    2024-12-19, 21:19
  • dadek
    Eden, Mittrowsky Porter
    dadek
    Piwo z browarku dworu Eden w Bystřicy nad Perštejnem.
    Ekstrakt 18°Blg, alkohol 6,7%.
    Barwa na oko prawie czarna, nieprzejrzysta, jednak przy mocnym świetle widać, że to głęboki brąz.
    Piana również brązowa, w czasie nalewania pojawiła się na chwilę na wysokość 1,5...
    2018-10-10, 02:45
  • dadek
    Eden, Světlý ležák
    dadek
    Ekstrakt 11,9°, alkohol 4,4%.
    Barwa żółta, lekko słomkowa, piwo mocno mętne.
    Piany 1,5 cm, nawet dość gęsta ale bardzo "szybka" - ledwo zrobiłem fotkę a została tylko mgiełka na powierzchni z cienką obrączką przy szkle.
    Zapach słodowy z nutą wilgotnej...
    2018-11-01, 23:45
  • darekd
    Zarzecze [Kingpin], Burlesca
    darekd
    Saison leżakowany po czerwonym winie Rondo z dolnośląskiej winnicy Moderna. Nagroda Kraft Roku 2022 (Wood&Barrel Aged Wild Beer)

14% ekstr.
    6,9% alk.

Chmiele: East Kent Golding, Styrian Golding, Hallertau Blanc, Nelson Sauvin. Jest też skórka pomarańczy
    ...
    2023-08-28, 23:16
  • heckler
    Bystřice nad Pernštejnem, Nový dvůr 318, Pivovar Centrum Eden
    heckler
    Po zdruzgotaniu kubków smakowych przez piwo z browaru Borovinka(Medard) po pedałowaliśmy do browaru Eden. Cały czas mając nadzieję że tam już raczej gorzej być nie może. W Bystricach byliśmy 21.05 i akurat trafiliśmy na ,Noc Muzeów,. Wstęp do centrum i skansenu Eden od godz. 18 był wolny....
    2016-05-31, 16:37
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...