Chomout, Režná Bára

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12761

    #1

    Chomout, Režná Bára

    Żytni ejl.

    Ekstr. 16,9%
    Alk. 7,0%
    80 IBU

    Aromat - zdominowany przez chmiel o łagodniejszym profilu cytrusowym
    Piana - wysoka, gęsta, trwała, trochę zostaje na szkle
    Barwa - zmętnione złoto
    Wysycenie - umiarkowane
    Smak - na pierwszym planie chmiel. Tu cytrusy wyraźniejsze. Słodowa podstawa w typie zbożowych niesłodkich ciastek, żytnia szorstkość i oleistość. Zakończenie z dłuższą goryczką
    Treściwość - wysoka, ciężkawe piwo

    Bardziej degustacyjne, wyraźne, z charakterem. Całość porządna.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12761

    #2
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • darekd
      Apuano, Pan Versato
      darekd
      Bezglutenowy saison z browaru w Toskanii. Nawet nagrodzony na imprezie o której nie miałem pojęcia - World Gluten Free Beer Award, organizowanej we Włoszech i chyba zbyt wielu reprezentantów spoza Włoch nie ma


      Na stronie niezbyt się chwalą tym piwie, nawet w odróżnieniu...
      2024-06-25, 22:16
    • darekd
      Lubrow, Silky Stout
      darekd
      Stout owsiany, ale w składzie oprócz słodu i płatków owsianych jest również słód żytni, do którego mają w browarze najwyraźniej słabość.
      Chmiele - Pałacowy, Iunga

      16% ekstr.
      5,5% alk

      Aromat - słodowy, oprócz tonów palonych jest też trochę jakby...
      2025-02-14, 03:52
    • darekd
      Lubrow, Eclaron Pils
      darekd
      Ekstr. 12%
      Alk. 5,1%

      Chmiele: Nectaron (NZ) oraz Eclipse (AUS)

      W składzie również... słód żytni. Lubią ten słód żytni i udziwniać nim klasyki. W ich Słodowym (Vienna lager) też dorzucili trochę żytka.

      Bez filtracji i pasteryzacji
      ...
      2024-09-18, 17:07
    • darekd
      Lubrow, Obibock
      darekd
      Weizen Bock (Obibocka miał/ma Wrężel, ale majowego)

      Pszeniczny koźlak dodatkowo ze słodem żytnim

      18% ekstr., 7,2% alk.

      Aromat - słodowy, trochę szorstki (żyto?), trochę kwaskowych owoców, lekka korzenność. Potem ciut miodu i minimalnie rozpuszczalnik...
      2024-02-11, 00:53
    • darekd
      Elektrárna, Proud Soutock
      darekd
      Browar na terenach... browaru Plzeňský Prazdroj należącego do Asahi i jest projektem należącym do tegoż browaru.
      Znajduje się w historycznym budynku dawnej elektrowni dostarczającej prąd do Prazdroja, która została wyłączona z użytkowania w l. 90 XX w.
      Czyli taki kraft postawiony...
      2024-02-04, 00:29
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...