Piwo uwarzone na Wielkanoc.
Leżak - 4,8% alk., do barwienia użyto ekstraktu z zielonych warzyw
Bez filtracji i pasteryzacji
Aromat - trochę chmielu, kwasek, minimalny słód
Piana - umiarkowanie wysoka, dość trwała, zostaje na szkle
Barwa - jasno-butelkowa zieleń, zmętnione
Wysycenie - umiarkowanie wysokie, musujące
Smak - dość specyficzne kwaskowe owoce i lekka goryczka. Posmak soku z naci pietruszki a może też pokrzywy (która zresztą daje taki kolor)
Treściwość - średnia
Nie moja bajka - nie lubię pietruszki , ale bez sztuczności w smaku.
Leżak - 4,8% alk., do barwienia użyto ekstraktu z zielonych warzyw
Bez filtracji i pasteryzacji
Aromat - trochę chmielu, kwasek, minimalny słód
Piana - umiarkowanie wysoka, dość trwała, zostaje na szkle
Barwa - jasno-butelkowa zieleń, zmętnione
Wysycenie - umiarkowanie wysokie, musujące
Smak - dość specyficzne kwaskowe owoce i lekka goryczka. Posmak soku z naci pietruszki a może też pokrzywy (która zresztą daje taki kolor)
Treściwość - średnia
Nie moja bajka - nie lubię pietruszki , ale bez sztuczności w smaku.
Comment