Permon, Chocolate Coffee Stout

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Blackbeard
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.12
    • 209

    Permon, Chocolate Coffee Stout

    Ekstrakt: 22%. Alkohol: 9,3%. EBU: 60.

    Kolor: Smolista czerń.
    Piana: Brązowa, w przewadze drobnopęcherzykowa. Z początku okazała, ale w kilka chwil redukuje się do cienkiego pierścienia przy krawędzi kielicha i drobniutkiej mgiełki w jego środku.
    Zapach: Wątły, na pierwszym planie alkohol, a za nim diacetyl i palone słody.
    Smak: Nieco przesłodzona kawa muśnięta chmielem o profilu ziołowym stopniowo zostaje przykryta przez bardzo cierpkie palone słody. Długi finisz z palonych słodów i gorzkiej czekolady.
    Wysycenie: Niskie.
    Opakowanie: Butelka o pojemności 0,5 l, kapsel browaru.
    Uwagi: Rozczarowanie - piwo co najwyżej dobre, a z portfela ubyło aż 15 zł.
    Mors ultima linea rerum.
Przetwarzanie...
X