10% ekstr.
Alk. 3,95%
Niefiltrowane.
Chmiel - Vital (wyhodowany ok. 10 lat temu na potrzeby przemysłu farmaceutycznego ze względu na wysoką zawartość alfa-kwasów i początkowo trudno osiągalny)
Aromat - specyficzna korzenna chmielowość (suszone liście, drewno, tytoń), łagodna chlebowa słodowość
Piana - wysoka, dość gęsta, trwała
Barwa - lekko zmętnione ciemne złoto
Smak - wyraźniejsza goryczka o podobnym profilu jak w aromacie. Trochę tonów chlebowo-drożdżowych. Goryczka nieco tępa, lekko zalegająca
Treściwość - dość pełne
Specyficzne, można się przyzwyczaić się w trakcie picia, ale i tak niezbyt mi podeszło. Może jednak ten chmiel niespecjalnie sprawdza się w piwie.
Alk. 3,95%
Niefiltrowane.
Chmiel - Vital (wyhodowany ok. 10 lat temu na potrzeby przemysłu farmaceutycznego ze względu na wysoką zawartość alfa-kwasów i początkowo trudno osiągalny)
Aromat - specyficzna korzenna chmielowość (suszone liście, drewno, tytoń), łagodna chlebowa słodowość
Piana - wysoka, dość gęsta, trwała
Barwa - lekko zmętnione ciemne złoto
Smak - wyraźniejsza goryczka o podobnym profilu jak w aromacie. Trochę tonów chlebowo-drożdżowych. Goryczka nieco tępa, lekko zalegająca
Treściwość - dość pełne
Specyficzne, można się przyzwyczaić się w trakcie picia, ale i tak niezbyt mi podeszło. Może jednak ten chmiel niespecjalnie sprawdza się w piwie.
Comment