Drugi górniak jaki był dostępny w czasie mojej wizyty. Ekstrakt 13,8°Blg, alk.6,1%.
Kolor złoty, lekko opalizuje.
Piana bardzo mocna, gęsta, oczka niezauważalne, wysoka na około 4 cm, trzyma się długo, gęsto ścieląc szkło.
Zapach wyraźny słodowo-żywiczno-chmielowy.
W smaku bardzo przyjemny bukiet chmielowy z rasową goryczką, aczkolwiek dość krótką, niezalegającą. Świetnie się łączy ze słodową bazą, jest też minimalna nutka owocowa ale generalnie dominuje żbożowość.
Wysycenie średnie w kierunku niższego, pasujące.
Świetne, mocno treściwe Ale (APA?) ale jak mi się wydaje na czeskich chmielach. Bo czemu nie? Pamiętamy przecież bardzo dobre polskie Ale z ReCraftu na chmielach od Pawła Piłata. Żałuję, że pan sládek już skończył pracę i nie mogłem spytać jakich użył.
Tylko czemu znów nalano w szklankę od pszenicy
. Chyba tak wyróżniają na barze piwa górnej fermentacji
. Podkładka jest.
Smakowane 20.08.2019 w browarze, cena 40 kč.
Kolor złoty, lekko opalizuje.
Piana bardzo mocna, gęsta, oczka niezauważalne, wysoka na około 4 cm, trzyma się długo, gęsto ścieląc szkło.
Zapach wyraźny słodowo-żywiczno-chmielowy.
W smaku bardzo przyjemny bukiet chmielowy z rasową goryczką, aczkolwiek dość krótką, niezalegającą. Świetnie się łączy ze słodową bazą, jest też minimalna nutka owocowa ale generalnie dominuje żbożowość.
Wysycenie średnie w kierunku niższego, pasujące.
Świetne, mocno treściwe Ale (APA?) ale jak mi się wydaje na czeskich chmielach. Bo czemu nie? Pamiętamy przecież bardzo dobre polskie Ale z ReCraftu na chmielach od Pawła Piłata. Żałuję, że pan sládek już skończył pracę i nie mogłem spytać jakich użył.
Tylko czemu znów nalano w szklankę od pszenicy


Smakowane 20.08.2019 w browarze, cena 40 kč.