Radegast, Ratar

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yaro74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2089

    #1

    Radegast, Ratar

    Zawartość alkoholu 4,3%.
    Kolor złoty, klarowny.
    Piana: drobna, średniowysoka, średnio trwała, zostawia ślady na szkle.
    Zapach: słaby, słodowy.
    Smak: słodowy, lekko chmielowy, średnia, przyjemna goryczka. Piwo jest średnio treściwe i przeciętne w smaku.
  • legart
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2012.06
    • 914

    #2
    Życzyłbym sobie żeby polskie lagery koncernowe smakowały jak Ratar lub Ryze Horka z Radegasta - czuć podbudowę słodową, czuć goryczkę chmielową. Piwo może i przeciętne ale dosyć smaczne i bez wyraźnych wad. Chciałbym kiedyś z beczki go spróbować.
    Ostatnia zmiana dokonana przez legart; 2020-12-09, 00:08.

    Comment

    • AaLeX
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🥛🥛🥛
      • 2011.07
      • 689

      #3
      Dobra piana, lacing duży, złota barwa, przyjemny chmielowy zapach i świetna goryczka w smaku. Fajnie chmielone, lekkie 4,3% piwo. Mi bardzo smakuje. Ocena 6/6.

      Comment

      • darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12761

        #4
        Piwo chmielone niemieckim Polarisem. W aromacie i smaku dominuje chmiel, nieco ziołowy. Piana wysoka, zwarta, umiarkowana trwałość. Słodowa podstawa nie jest mocno wyraźna (piwo jest dość lekkie), stąd też wyraźniejsze poczucie goryczkowości. Chmielowe tony w smaku ziołowe, minimalnie korzenne, trochę mięta. Finisz nie jest długi.
        Piwo proste w odbiorze, ale mimo to dość rześkie, niezła pijalność. Jak na masową produkcję solidne.

        Comment

        • darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12761

          #5
          Click image for larger version

Name:	P1090177.JPG
Views:	350
Size:	24,7 KB
ID:	2320724

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • dadek
            Czechy, Nošovice 238, Pivovar Radegast
            dadek
            Jak jest możliwość to czemu nie odwiedzić i wielkiego browaru? Tak okazja nadarzyła się 26.08.2023 gdy na przybrowarnianych łąkach zorganizowano imprezę pod nazwą Radegastův den. Nie brakowało licznych stoisk ze wszystkimi tutejszymi piwami, gadżetami firmowymi i jedzeniem, na scenie do...
            2023-11-09, 20:59
          • darekd
            Černá Hora, Hořká 11
            darekd
            Piwo parametrami podobne do ich Patera:

            https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...11%C2%B0/page2

            Ekstr. 11,2%
            Alk. 4,5%
            IBU 35

            Aromat - słodowe, lekko podpalane tony karmelu, łagodny chmiel...
            2022-10-16, 23:24
          • darekd
            Radegast, Rog IPA
            darekd
            Pierwszy ejl w historii tego browaru z tego co wiem.

            Na stronie informują, że to session IPA, bo piwo jest lekkie - 10,7% ekstr., 4,6% alk.

            Chmiele: Citra, Sabro a Kazbek

            IBU 50 - o tym poniżej

            Aromat - łagodny chmiel (limonka, delikatna korzenność...
            2021-09-28, 00:37
          • darekd
            Pardubický, Ze sklepa Hořká dvanáctka
            darekd
            Nowy produkt po zmianach własnościowych w Pardubicach.

            Gorzka dwunastka z piwnicy (to nazwa)

            https://www.pardubickypivovar.cz/#nase-piva

            5% alk.

            Aromat - słodowy, lekki chmiel i trochę ścierka; ten profil był mi znany przed zmianami niciekawy...
            2021-09-11, 16:10
          • yaro74
            Proef, , To Øl Light Saviour
            yaro74
            Session IPA, zawartość alkoholu 3%.

            Kolor: złoty, zamglony.
            Piana wysoka, drobnopęcherzykowa, średnio trwała, zostawia koronkę na szkle.
            Zapach: słaby, słód i cytrusy.
            Wysycenie średnie.
            Smak: chmielowy, owocowy, średnio mocna, długa goryczka,...
            2020-09-22, 18:54
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...