U Koníčka, Hucul

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Blackbeard
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.12
    • 209

U Koníčka, Hucul

Ekstrakt: 13%. Alkohol: 5,3 %.
    Single hop - Kazbek

Kolor: Cieszący oko pomarańcz, zmętnienie widoczne gołym okiem.
    Piana: Biała, niemal wyłącznie drobnopęcherzykowa. Po jakichś 2 minutach od przelania do szkła zostaje z niej pierścionek przy obrzeżach kielicha i mgiełka na tafli piwa.
    Zapach: Wątły, złożony ze słodu i chmielu.
    Smak: Przez kilka sekund słody i skórka od chleba przyjemnie mieszają się z sokiem multiwitamina, po czym zaczyna je tłumić zacna chmielowa goryczka o profilu ziołowym. Na dalszym etapie goryczka narasta i pysznie łączy się z chlebowością. Finisz słodowo-chmielowy, dość długi i nieprzesadzony w żadną stronę - rzekłbym wzorcowy.
    Wysycenie: Niskie.
    Opakowanie: Butelka PET o pojemności 1,5 l.
    Uwagi: Pod kątem smaku - wyborne.
    Mors ultima linea rerum.

Related Topics

Collapse

• Blackbeard
    U Koníčka, Višňák
    Blackbeard
    Ekstrakt: 10,5 %. Alkohol: 4 %.

Kolor: Wiśniowy, widoczne delikatne zmętnienie.
    Piana: Biała, niemal wyłącznie drobnopęcherzykowa. Trwała, oblepia szkło i tworzy na tafli piwa ładny kożuszek.
    Zapach: Intensywny - dominują wiśnie, a do nich dochodzi słód.
    Smak: Słody...
    2020-07-05, 15:55
  • Blackbeard
    U Koníčka, Kobyla
    Blackbeard
    Ekstrakt: 15%. Alkohol: 6,3%.
    Smetanový tmavý speciál

Kolor: Bardzo ciemny brąz, do czerni brakuje naprawdę niewiele. Pod silnym światłem widoczne delikatne zmętnienie.
    Piana: Brązowa, w przewadze drobnopęcherzykowa. Nie zachwyca trwałością.
    Zapach: Wątły, na pierwszym...
    2019-05-01, 17:59
  • darekd
    Elektrárna, Proud Soutock
    darekd
    Browar na terenach... browaru Plzeňský Prazdroj należącego do Asahi i jest projektem należącym do tegoż browaru.
    Znajduje się w historycznym budynku dawnej elektrowni dostarczającej prąd do Prazdroja, która została wyłączona z użytkowania w l. 90 XX w.
    Czyli taki kraft postawiony...
    2024-02-04, 00:29
  • dadek
    Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
    dadek
    Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
    2023-11-22, 05:14
  • heckler
    Czechy, Vojkovice, Vojkovice 49, Minipivovárek Koňovárek
    heckler
    Historia Koníčkův dvůr sięga aż 1798 roku, ale do poczytania o jego długiej historii zainteresowanych odsyłam na internetową stronę nowego browarku Koňovárek.
    Teraźniejsza historia dworu zaczęła się w listopadzie 2016 roku kiedy to właściciel Pivovaru Koníček Mojmír Velký...
    2018-09-11, 07:58
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...