Náchod, Primator Premium

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • babalumek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.02
    • 1207

Teraz miałem wreszcie okazję napić się wersji butelkowej. I na kolana mnie nie powaliło, piwo jest niezłe i nic ponadto. Brak mu jakiegoś charakterystycznego posmaku. Beczkowe w Czechach są lepsze.
    MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Sven
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.09
      • 1211

Dobra piana, w zapachu sporo nut chmielowych i slodowych. Smak rozczarowuje nieco, jest goryczka, chlebowosc i jest poprawnie, ale bez fajerwerkow.
      Celia, cerevisia et conventus.

Comment

• dyzman
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2008.01
        • 108

Z beczki dostępne nawet w Polsce, trzeba wiedzieć gdzie szukać Kolor jasnozłoty, nie tak daleki od optymalnych wymagań. Piana po nalaniu wygląda znakomicie, potem ślad po niej zaginął, brak ulubionego dywanika. Smak orzeźwiający, rześki, dominuje chmielowa gorycz, co mi bardzo odpowiada. Śladowe ilości słodyczy w tracie połykania, co jest następnie zabijane przez "czeski specjał" w postaci goryczy z opóźnionym zapłonem. Bardzo poprawne piwko, wersja premium najciekawsza w kolekcji Primatorów
        "Piwo stanowi dowód tego, że Bóg nas kocha i pragnie naszej szczęśliwości" Benjamin Franklin

Comment

• kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyzman Wyświetlenie odpowiedzi
          wersja premium najciekawsza w kolekcji Primatorów
          Mając na uwadze Weizenbiera, Premium Dark czy choćby Polotmave na prawdę nie sposób się z tym zgodzić.
          blog.kopyra.com

Comment

• dyzman
            • 2008.01
            • 108

Fakt, że powinienem się wyrazić "najbardziej odpowiadające mi z kolekcji Primatorów".... Aczkolwiek wciąż istnieje jakieśtam DOMNIEMANIE co do danego typu piwa ocenianego, obojętnie czy na tym forum czy nie, tkwi jednak głęboko pomiędzy rejonem pilsner/lager, a nie pszeniczniak albo ciemne... zwłaszcza, że do specyficznych piw się nie odnosiłem i zazwyczaj unikam porównań pomiędzy ciemnymi, jasnymi i jeszcze jaśniejszymi pszeniczniakami.. Przepraszam, chciałem uogólnić, biorąc pod uwagę piwa w miarę JEDNEGO gatunku a jeśli chodzi o moje gusta... premium spośród Primatorów smakuje najbardziej. Pozdrawiam.
            "Piwo stanowi dowód tego, że Bóg nas kocha i pragnie naszej szczęśliwości" Benjamin Franklin

Comment

• kopyr
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2004.06
              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyzman Wyświetlenie odpowiedzi
              Aczkolwiek wciąż istnieje jakieśtam DOMNIEMANIE co do danego typu piwa ocenianego, obojętnie czy na tym forum czy nie, tkwi jednak głęboko pomiędzy rejonem pilsner/lager, a nie pszeniczniak albo ciemne... zwłaszcza, że do specyficznych piw się nie odnosiłem i zazwyczaj unikam porównań pomiędzy ciemnymi, jasnymi i jeszcze jaśniejszymi pszeniczniakami..
              Na tym forum nie jest to takie obojętne. No i jak dla mnie napisałeś "najciekawsze" spośród Primatorów, jeśli napisałbyś najlepsze, to bym się nie odzywał. Zdecydowanie ciekawsze są wymienione przeze mnie piwa z Nachodu, a moim skromnym zdaniem są też znacznie lepsze.
              blog.kopyra.com

Comment

• dyzman
                • 2008.01
                • 108

Ja wiem , że nie jest to obojętne, dlatego unikam wrzucania do "jednego wora" wszystkich piw jednocześnie... Jesteśmy w wątku, w jakim jesteśmy, dlatego nie zapuszczajmy się za daleko... Spośród szerokiego wyboru Primatorów, ja, kierując się swoim gustem (a jaki mam , wystarczy poczytać moje posty) polecam powyższy rodzaj... Pozdrawiam.

Comment

• skitof
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2007.11
                  • 2484

Ładna piana - to największy atutu piwa. Poza tym dominuje goryczka chmielowa, bez dodatkowych posmaków. Dla wielbicieli goryczki przechodzącej w nieagresywną gorzkość.

Comment

• granat862
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2004.12
                    • 945

W smaku wyraźna goryczka, piana w pitym przezemnie egzemplarzu bardzo szybko znika, wysycenie duże. Ogólnie jak dla mnie lekkie przyjemne piwko, ale bez rewelacji.
                    Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• michalpn
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2009.04
                      • 62

Kupiłem je dziś w sklepie na Głogowskiej. Kolor jasny, słomkowy. Piana ładna, z drobnych bąbelków, łatwo się tworzy, ale i bardzo szybko opada. Wysycenie duże, z dołu ku górze wznoszą się piękne, duże bąbelki. Smak... hm, ciężko mi powiedzieć, bardzo płaski, trochę goryczy i nic więcej. Zupełnie mi nie smakowało. Nie polecam.

Comment

• Prusak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 4465

Bardzo duży rozrzut opinii. Piłem latem, w knajpie, bardzo smakowało, piłem zimą, w domu - również. Jako że, jak już zauważono, piwo dla wielbicieli wyrazistej goryczki, a ja się do nich zaliczam, krajobraz piwny Czech dla mnie nie do przyjęcia bez niego, choć znalazłoby się kilka lepszych w tym kraju..

Comment

• michalpn
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2009.04
                          • 62

Zgadzam się z Tobą, ja też lubię goryczkę. Sęk w tym, że w tym piwie nie ma nic poza nią...

Comment

• Prusak
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.07
                            • 4465

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika michalpn Wyświetlenie odpowiedzi
                            Zgadzam się z Tobą, ja też lubię goryczkę. Sęk w tym, że w tym piwie nie ma nic poza nią...
                            Chętnie bym raz jeszcze spróbował, sprowkowany dyskusją o tym piwie, ale - niestety - w Lublinie w tej chwili dostępna jest tylko 16-tka.

Comment

• keto
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2009.07
                              • 388

Patrzę na te opinie tak różniące się o tym piwie. Miałem okazję dzisiaj spróbować tego piwa. Powiem tak, piwo świetne. Początkowe kilka łyków miałem wrażenie, że jest wodniste, później było ok. Goryczka w sam raz - chociaż ja nie lubię piw gdzie jest dominującą w smaku. To co najlepsze w tym piwie i większości polskich piw brakuje - to piana. Piękna gruba czapa - po chwili lekko opada i utrzymuje się wspaniały kożuszek do samego końca, pije się z przyjemnością
                              Pozdrawiam
                              Artur

Comment

• Cannabee776i99
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2009.08
                                • 658

Bardzo smaczne i aromatyczne piwo z wyraźną goryczką i nutami słodowymi na drugim planie. O dwie klasy lepsze od spożywanego wcześniej Zubra.

Comment

Przetwarzanie...
                                X