za tą cenę którą nabyłem 2,59 - stosunek jakość do ceny - piwo bardzo dobre, piana na początku obfita po chwili praktycznie znika całkowicie, przyczyną tego jest prawdopodobnie za słabe wysycenie, jak dla mnie to piwo jest troszeczkę za płaskie w smaku, aczkolwiek bardzo orzeźwiające - piłem je jak miałem duże pragnienie i powiem że bardzo fajnie mi "wchodziło"
Velke Popovice, Velkopopovický Kozel Svetlý 10%
Collapse
X
-
No nie bardzo się zgodzę z poprzednikiem, co do piany to może jeszcze i tak, ale już z wysyceniem nie, bo u mnie było akurat duże, utrzymujące się do końca, i to by było na tyle dobrego o tym piwie. Powiem tak, jeszcze nigdy nie piłem czecha tak rozwodnionego jak ten,piwo strasznie płyttkie, w smaku czuć tylko lekka goryczkę w oddali. No tragedia, jakby pół na pół z wodą rozmieszali.
Aha zaw Alk. wzrosła do 4,0%. Ta beznadziejna warka była z terminem 24.01.2011
Comment
-
-
Zawartość alkoholu: 4,0%
Pojemność: 0,5 l
Kolor: miodowy
Kraj pochodzenia: Czechy
Marne piwo o beznadziejnym smaku. Piany brak. Smak tak jakby kwaśny przechodzący w posmak o minimalnej goryczce. Jedno z najgorszych piw jakie piłem.mój blog o piwach
http://browary.blogspot.com/
Comment
-
-
Kozel Svetlý
Kolor: Jasnozłoty, klarowny. Całkiem ładny jak na 10-tkę.
Piana: Średniobąblowa, całkiem wysoka. Opada do ochronnej powłoki. Później nie ma wcale.
Zapach: Słodowy, koncernowy. Mało przyjemny. Po ogrzaniu lekko maślany w tle.
Smak: Pusty, kwaśnawy początek. Potem lekka goryczka, mocniejsza w posmaku. Słaby koncerniak z goryczkowym posmakiem nieco mocniejszym niż w polskich koncerniakach.
Wysycenie: Średniowysokie, lekko orzeźwia.
Opakowanie: Jak na fotce sibarha, utrzymane w stylu innych kozłów. Kapsel dedykowany.
Comment
-
-
Już niedługo będzie można spróbować tego "specjału" (również tmavego) w polskich lokalach. KP wprowadza te piwa do szerokiej dystrybucji w KEGach.
Comment
-
-
Słabe piwo. Piana dość wysoka opada do niewielkiej warstewki, by po niedługim czasie zniknąć całkowicie.
Zapach słodowy, mało wyraźny, smak przeciętny z wyczuwalną goryczką. Wypiłem ale wracać do niego nie będę. ładna etykieta, kapsel zmieniony, tylko napis velkopopovicky kozel 10%.
Nie wiem, gdzie to piwo jest teraz warzone, bo na etykiecie jest napisane, że to wyrób firmy Topvar a.s. Velky Saris.
Comment
-
-
Kolor: Żółte, klarowne. [4.5]
Piana: Umiarkowana, gęste drobne pęcherzyki, trwała. [4]
Zapach: Zbożowo-słodowy, chmielowy, po ogrzaniu DMS. [3]
Smak: Zbożowo-słodowy, delikatna goryczka, orzeźwiające, lekkie. [4]
Wysycenie: Wysokie. [4]
Opakowanie: Butelka; od co najmniej czterech lat niezmienione - tak jak na zdjęciu sibarha. [5]
Uwagi: Poprawny, bardziej euro lager niż czeska desitka.
Comment
-
Comment