Mam w planie 11-stkę i Czarne... może nawet dziś
Velke Popovice, Velkopopovický Kozel Svetlý 10%
Collapse
X
-
Kupiłem, bo inna, chyba nowa etykieta mnie zmyliła.
Piana ładnie oblepiła szkło, ale opadła za szybko.
W zapachu mikroskopijny chmiel.
Smakuje jak woda z kranu, którą dostarcza mi Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji na ulicy Suwalskiej. Piwo jest niesamowicie wodniste, lekko chlorowate, brak tu słodu. Brak też wad, ale wody źródlanej z dodatkiem chmielu nie chcę pić.
01.01.2015. Nigdy więcej !!
Comment
-
-
Comment
-
-
PIANA: bardzo szybko opada i praktycznie jej nie ma
BARWA: jasny bursztyn, złoty, klarowne
ZAPACH: słód, chmiel,słodkość
SMAK: słód, DMS zdecydowanie, bardzo wodniste, na finiszu delikatna chmielowa goryczka - minimalna
WYSYCENIE: średnie, poprawne
OPAKOWANIE: butelka 0,5l jak na zdjęciu u Kolegi Javox
UWAGI:
Warka: 22.11.15r
L3142 03:25
Alk. 4.0% obj.
Zdecydowanie nie polecam i na pewno ponownie nie kupię. Nic szczególnego ani nic dobrego. Coś mi się wydaje że nasze rodzime koncerniaki go przebijają.
Powinni przestać go produkować.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Ale Czesi go lubią, więc niby czemu? Chyba że jesteś kimś ważnym w SAB Miller.
Comment
-
-
Akurat wczoraj przy okazji zakupów w Czechach, kupiłem 15 piw i jedną desitke Kozela.
Wrażenia sa takie, ze jest to smaczne piwo. Lekkie ale z wyraźną podbudową słodową, czuć chleb i niska goryczkę, nasycenie optymalne, piana gęsta drobnopecherzykowa, utrzymuje sie bardzo długo. Idealne piwo na lato.
Jak można porównywać piwa z KP, GŻ i inne koncerniaki do niego to nie wiem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RobertK Wyświetlenie odpowiedziJak można porównywać piwa z KP, GŻ i inne koncerniaki do niego to nie wiem.
Najwidoczniej wypust na Polskę i Czechy rożni się od siebie, albo masz inny gust i tyle.Last edited by slyboots; 2015-07-21, 17:14.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RobertK Wyświetlenie odpowiedziJak można porównywać piwa z KP, GŻ i inne koncerniaki do niego to nie wiem.
Comment
-
-
W sumie kupiłem przez pomyłkę i lekko się wczoraj zdziwiłem podczas nalewania do kufla, bo myślałem, że to będzie ciemny Tak jak się spodziewałem, wielkiego wrażenia na mnie nie zrobił - nie udało mi się nawet wypić do końca przez całą połowę meczu.
Piana ładna, średnioziarnista, średniej wysokości, dość długo się utrzymuje. Zapach słodowo-chlebowy. Bardzo duże wysycenie. W smaku mocno słodkie, ale też wyraziście goryczkowe - taka czeska, liściasta, punktowa goryczka. Sprawia wrażenie, że jest dużo ciała. Powiedziałbym, że lepsze od polskich koncernowych lagerów, ale przeszkadzał mi mdlący miodowy diacetyl.
Warka do 02.01.17.
Comment
-
Comment