Czesi na Gambrinus mówią "chemicky syfon" - piwo bez smaku mocno nagazowane i dla masowego konsumenta. Ot taka nasza Warka. NIe ma w tym piwie nic co skłaniało by do jego picia poza ceną.
Plzeňský Prazdroj, Gambrinus Premium
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika OrzełekCiekawe bo Czesi zawsze zapraszali nas na Gambrinusa albo Staropramena
Niemniej Gambrinusa akurat lubię i to w obydwu wydaniach.
Comment
-
-
Bo to działa jak w Polsce. SAB wykupuje knajpy więc najłatwiej trafić na G a mało komu się chce prowadzić znajomych do hospudki na obrzeżach serwującej nap.: Polickę.
Poczytaj na serwerach www.pivovary.info oraz na www.svetpiva.cz a poznacz opinię Czechów (przynajniej tych bardziej piwnie wyrobionych) na temat G. Co nie znaczy, że G jest absolutnie złym piwem. Jest po prostu piwem przeciętnym i masowym i jako takim bez charakterem.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Dokładnie, Radegast czy Gambrinus to taka masowka jak ktoś porownuje je między nimi to może i Gambrinus jest najlepszy.... Z drugiej strony bez przesady ludzie, porownywać gambrinusa z Warką to trochę niesmaczne nieważne w jakim kontekście... I tak ta Czeska masowka jest 100 razy lepsza od naszej!!MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Butelka 0,5 litra, alkohol 5 %, ekstrat 12 %,import prywatny,
Kolor - mocno złocisty, klarowny
Piana - drobnobąblowa, wysoka, trwała, stała ponad 6 minutach
Zapach - chmielowo-słodowy,
Gaz - w normie
Smak - chmielowo-słodowy, wyrazny chmiel,mocna goryczka,słodkie - ciut za mocno
dziwny posmak na podniebieniu z każdym łykiem coraz mocniejszy
Moja ocena - Generalnie dobre piwo2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika OrzełekJedno z gorszych piw jakie piłem w tym roku to Swijany (Czesi mówią, że smakuje jak Specjal elbląski) ale tu lekko przesadzili
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kmusialPrzywiozłem całą skrzynkę Gambrinusa Premium ze Słowacji, jest świetne. Tylko ma zawartość alkoholu 4,8% a nie 5% jak podajecie w postach. Czy może jest inna wersja na kraj a inna na export?
Drobna różnica w % moze wystepować.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumCzesi na Gambrinus mówią "chemicky syfon" - piwo bez smaku mocno nagazowane i dla masowego konsumenta. Ot taka nasza Warka. NIe ma w tym piwie nic co skłaniało by do jego picia poza ceną.Last edited by yendras; 2005-11-05, 16:18.
Comment
-
-
Barwa: typowo złocista
Klarowność: pełna
Piana: jak w ocenianych przez nas, dnia dzisiejszego, piwach - ładna, ale "krótka"
Nagazowanie: średnie
Zapach: wyraźnie słodowy, z lekka chmielowy
Smak: Wyraźnie goryczkowy, z lekka słodowy, z dziwnych, nieszczególnym posmakiem. Niby wszystko na miejscu, ale nie do końca
Nasza ocena: 3,25
Comment
-
-
Bardzo dobre piwo, smaczne, dobrze nagazowane, z harmonijnym smakiem, o pieknej glebokiej barwie niezbyt ciemnego zlota. Bylo takie dobre, ze wypilem je w 15 minut Butelka nowego typu, z ladna harmonijna etykieta z zlotej tonacji, zlotko na szyjce, niestety kapsel niededykowany. Polecam.
Comment
-
-
Piwko zakupione zaraz za granicą. Pamiętam, że kiedyś w Pradze mnie powaliło smakiem, a podniosło na nogi po długiej wędrówce. Dlatego wiedziony wspomnieniem zakupiłem kilka sztuk, niestety to już nie to samo piwo. Piana szybko opada, zapach jakiś nijaki (wtedy dało się wyczuć jakby miodowe nutki), smak ok. dobrze nachmielony, kolorek ładny, wpadajacy w bursztynek, nasycenie idealne jak na pilsa, opakowanie może być, genaralnie mocna 4 ale trochę rozczarowuje, wspomnień z przed lat czar prysną.ł
Comment
-
Comment