Staropramen, Kelt Stout
Collapse
X
-
Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2009-07-09, 10:53.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje! -
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Według artykułu zrezygnowali z jego produkcji, bo żeby się takie piwo utrzymało /czeska szeroka kategoria "special") potrzeba mocnej kampanii reklamowej.
Sprzedaż Staropramena leci na łeb na szyję. Brak promocji nie dotyczy tylko ich stouta czy wita dostępnego w Czechach. Wygląda na to, że rzeczywiście niebawem może się zmienić właściciel browaru na praskim Smichowie.Comment
-
Propad podle odborníků nezavinila jen změna chutí českých pivařů, ale také utlumení reklamních akcí pivovarů, které na začátku tisíciletí speciály mohutně podporovaly. „Aby speciál uspěl, musí se o něm vytvořit silné povědomí, což se vzhledem k prodanému množství nemusí vyplácet,“ upozorňuje analytik společnosti Cyrrus Jan Procházka. To potvrzuje i zástupkyně Staropramenu. „V roce 2001 jsme vytvořili speciální prodejní tým pečující o tyto značky,“ říká Váchová.Ostatnia zmiana dokonana przez lzkamil; 2009-07-11, 21:55.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
Niezupełnie tak. Kiedy wchodzili z keltem, velvetem rośli w siłę, teraz InBEV ma tylko przyczółek w Pradze, od lat się mówi, że nie inwestują w rynek czeski, tymczasem wszedł Heineken, umocnił się SAB. Popyt nie jest przez nich zduszony, rynek tych piw w Czechach jest niewielki, taką niszę zapełniają małe browary - np. Primator. Można nawet powiedzieć, że w tym segmencie przegrali z nima tak bardziej serio, to moim zdaniem nie mają pomysłu na dalszą działalność w Czechach, powoli się zwijają, ale póki co jest załamanie i jest prowadzona gra na przeczekanie. Kelta szkoda, choć sama marka Staropramena nie padnie. Jeśli przejmie ich wielki koncern /na rynku czeskim nie może to być o ile pamiętam SAB, więc w gre wchodzi Heineken, ale moim zdaniem kiedyś wejdzie tam Carlsberg, bo obecnie próbuje wchodzić do marketów, nie jest wykluczone jest też wejście dużego kapitału rosyjskiego/ to może produkcja kelta zostanie kontynuowana. Jest szansa, że to piwo, ze względu na międzynarodowy charakter Pragi może się utrzymać. Bo poza stolicą Czech praktycznie się nie przyjęło.
Comment
-
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Może trochę przesadziłem, ale tak wynika z tego kawałka tekstu: "Likwidacji nie zawiniła tylko zmiana preferencji smakowych czeskich piwoszy ale też stłumienie kampanii reklamowych browaru, które na początku tysiąclecia znacząco wspierały piwa specjalne. Aby piwo specjalne odniosło sukces, musi się o nim wytworzyć silna świadomość, co się nie musi opłacać względem sprzedanej ilości."
Trochę niezgrabnie tłumaczę ale mniej więcej o to chodzi.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
-
Może trochę przesadziłem, ale tak wynika z tego kawałka tekstu: "Likwidacji nie zawiniła tylko zmiana preferencji smakowych czeskich piwoszy ale też stłumienie kampanii reklamowych browaru, które na początku tysiąclecia znacząco wspierały piwa specjalne. Aby piwo specjalne odniosło sukces, musi się o nim wytworzyć silna świadomość, co się nie musi opłacać względem sprzedanej ilości."
Trochę niezgrabnie tłumaczę ale mniej więcej o to chodzi.Comment
-
Na to wychodzi. Bełkot pijarsko-marketingowy po czesku i po polsku brzmi tak samo bełkotliwieLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
-
Dziś kupiłem 2 flaszki tego piwa w sklepie u Joli. Sprzedawca twierdził, iż informacje o śmierci Stouta są przedwczesne. Data ważności listopad 2009.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment