Imperial Stout z browaru z Prostejova, o którym pisał Heckler:
Ekstrakt 27°, alkohol 12,5%.
Użyte chmiele: Magnum, East Kent Golding.
Barwa czarna, nieprzejrzysta.
Piana brązowa, niska, drobna, dość długo się utrzymuje.
Zapach: niezbyt intensywny, słodowy, lekko kawowy i palony.
Wysycenie niskie.
Smak: słodowy, mocno palony, lekko kwaskowy ,czekolada, lekka goryczka, lekka słodycz, alkohol dobrze ukryty.
Piwo jest treściwe i bardzo dobre.
Ekstrakt 27°, alkohol 12,5%.
Użyte chmiele: Magnum, East Kent Golding.
Barwa czarna, nieprzejrzysta.
Piana brązowa, niska, drobna, dość długo się utrzymuje.
Zapach: niezbyt intensywny, słodowy, lekko kawowy i palony.
Wysycenie niskie.
Smak: słodowy, mocno palony, lekko kwaskowy ,czekolada, lekka goryczka, lekka słodycz, alkohol dobrze ukryty.
Piwo jest treściwe i bardzo dobre.