Libertas, Bob&Dave speciál 11°

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4702

Libertas, Bob&Dave speciál 11°

Ekstrakt 11,5°, alkohol, 4,4
    Barwa żółta, mocno mętne.
    Piana przy podaniu na 2/3 kufla, mocna, drobnooczkowa, równomierna, mokra. Miałem duże wątpliwości czy piwo dojdzie do 0,5 l, którymi podzieliłem się z barmanem, jednak zapewnił że na pewno. No i rzeczywiście po odczekaniu 0,5 l było. To pierwsze zamówione piwo więc nie znałem tutejszych zwyczajów, potem okazało się, ze wszystkie leją w taki sposób. Piana utrzymywała się aż do dna warstwą 0,5 cm, pięknie ścieliła się na szkle zostawiając kręgi po każdym łyku.
    Aromat chmielowo-trawiasty dość intensywny.
    W smaku chmiel 10 na 10! Super mocna goryczka po pierwszym łyku pozostaje już na stałe przykrywając zupełnie słodową bazę, która pomimo że obecna nie może się przebić. Piwo wybitnie dla wielbicieli mocnego chmielenia, jednak pomimo sesyjnych parametrów ciężko by było wypić drugie. Chyba jest ze 100 IBU!
    Wysycenie dobre, nie przeszkadzające.
    Wersja Bohemian Lagera 11° uwarzona na 2-lecie browaru i sprzedawana tylko na imprezie z tej okazji na jednym ze stoisk 25.09.2021, tam też piliśmy. Cena 46 kč.
    Upał i pragnienie sprawiły, ze zapomniałem od razu zrobić fotkę, więc jest już po połowieKufel był bez logo, podkładek w bród na stole.

Click image for larger version  Name:	DSC04547.JPG Views:	0 Size:	88,3 KB ID:	2321560
    Last edited by dadek; 2021-10-31, 21:31.
Przetwarzanie...
X