Baštecký Starý Kolín, Hejkal

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4782

Baštecký Starý Kolín, Hejkal

Tmavá 14°, alk. 5,5%.
    Barwa ciemnobursztynowo-burgundowa, piwo mętne.
    Piana lekko beżowa, bardzo gęsta pośrodku, przy szkle większe oczka. Jest trwała, utrzymuje się kożuch, zostawia trochę plam na szkle.
    Pachnie przyjemnie ciemnym słodem z lekką nutą ciemnej śliwki.
    W smaku wysoka treściwość, dominuje słodowość ciemnego monachijskiego, są też nuty palone i ciemnego chleba z przypieczoną skórką. Do tego ładnie komponuje się nuta czekolady z rodzynkami i dojrzałą śliwką (Studentská), a w tle dopełnia całości fajna kakaowa goryczka. Jest gęsto i wyraziście ale nie słodko - świetne, dobrze pijalne piwo z idealnym nie przeszkadzającym wysyceniem.
    Próbowane 29.09.2021 w hospodzie przy browarze, cena tylko 35 kč

Click image for larger version

Name:	DSC04686.JPG
Views:	107
Size:	63,4 KB
ID:	2323254

Related Topics

Collapse

• dadek
    Baštecký Starý Kolín, Baštecká 11°
    dadek
    Světlý ležák 11°Blg, 4,5%.
    Ciemnozłote, całkowicie mętne.
    Piana na starcie wysoka na 4 cm, bąbelki różnej wielkości, w trakcie picia utrzymuje gruby kożuch, oblepia szkło.
    Zapach intensywny i przyjemny - jest wyraźna słodowość z owocowością soczystej brzoskwini....
    2022-01-10, 23:50
  • heckler
    Starý Kolín, Za poštou 95, Baštecký pivovar
    heckler
    Do Starego Kolina w niespełna dziesięć minut dotarliśmy opóźnionym o dwadzieścia minut pociągiem jadącym z pobliskiego Kolina. Spacer od stacji do browaru zajął nam dosłownie parę minut i na na miejsce dotarliśmy jeszcze po widnemu. Po przekroczeniu bramy dawnego areału Fruty Mochov po...
    2019-01-15, 07:34
  • dadek
    Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
    dadek
    Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
    2024-10-23, 01:37
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 12:26
  • Pankracy
    Węgrów, Kowalska 3, Stary Browar
    Pankracy
    Restauracja w wyremontowanym i rozbudowanym o "nowoczesną stodołę" budynku dawnego browaru klasztornego reformatów. Historyczny obiekt z 1824 roku niestety nie mieści w sobie minibrowaru. Jest natomiast (co w Węgrowie niezwykłe) ciekawy wybór piw. A dlaczego ciekawy? Ponieważ z Książęcego...
    2023-11-21, 14:09
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...