Chmiele: Centennial, Simcoe, Mosaic,
14% ekstr.
6,1% alk.
https://www.pivovarclock.cz/detail-p...west-coast-ipa
Piwo o zredukowanym glutenie, bo obok słodów jęczmiennych do warzenia wykorzystano sorgo. I chyba to moje pierwsze piwo z wykorzystaniem tej rośliny
Aromat - głównie cytrusowe nuty chmielowe
Piana - zdecydowanie wysoka, trwała z kożuszkiem, zostaje na szkle
Barwa - złota z cytryną, zamglona
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - cytrusy, czerwony grejpfrut, czerwona pomarańcza, soczyście, łagodna słodowa baza z biszkoptem, łagodna, dłuższa goryczka
Treściwość - pełne piwo
Nie wiem czym odznacza się sorgo w piwie, ale nie wyczułem w smaku czegoś pod tym kątem specyficznego
Super piwko, świetna pijalność, wypiłbym wiadro. Cieszy takie piwo z mojego ulubionego czeskiego browarku. Dla osób posiadających problem z przyswajaniem glutenu pozycja wskazana.
Drink-Hala, Wrocław
14% ekstr.
6,1% alk.
https://www.pivovarclock.cz/detail-p...west-coast-ipa
Piwo o zredukowanym glutenie, bo obok słodów jęczmiennych do warzenia wykorzystano sorgo. I chyba to moje pierwsze piwo z wykorzystaniem tej rośliny
Aromat - głównie cytrusowe nuty chmielowe
Piana - zdecydowanie wysoka, trwała z kożuszkiem, zostaje na szkle
Barwa - złota z cytryną, zamglona
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - cytrusy, czerwony grejpfrut, czerwona pomarańcza, soczyście, łagodna słodowa baza z biszkoptem, łagodna, dłuższa goryczka
Treściwość - pełne piwo
Nie wiem czym odznacza się sorgo w piwie, ale nie wyczułem w smaku czegoś pod tym kątem specyficznego
Super piwko, świetna pijalność, wypiłbym wiadro. Cieszy takie piwo z mojego ulubionego czeskiego browarku. Dla osób posiadających problem z przyswajaniem glutenu pozycja wskazana.
Drink-Hala, Wrocław
Comment