W zeszłym roku Budvar zaprosił do siebie ekipę z browaru Nachmelená Opice, bu uwarzyć ejla:
a Clock zaprosił Budvara do wspólnego uwarzenia klasyki czeskiej m.in. na zagraniczne rynki:
Ekstr. 12%
Alk. 5,2%
IBU 40
Aromat - chmiel z tonami ziół, łąki i kroplą cytrusa, lekkie drożdże i chlebowe muśnięcie
Piana - zdecydowanie wysoka, zwarta, trwała z kożuszkiem
Barwa - złota ze słomkowym zamgleniem
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - chmiel wyraźniejszy niż w zapachu - ziołowy, delikatnie korzenny, goryczka zdecydowana, ale nie tępa, z długim finiszem. Delikatny drożdżowy kwasek, odrobina chleba
Treściwość - pełne piwo
Bardzo dobre, klasyka z nowoczesną wytrawnością, rześkie, co dodatkowo podkreśla długi chmielowy finisz. Warto.
a Clock zaprosił Budvara do wspólnego uwarzenia klasyki czeskiej m.in. na zagraniczne rynki:
Ekstr. 12%
Alk. 5,2%
IBU 40
Aromat - chmiel z tonami ziół, łąki i kroplą cytrusa, lekkie drożdże i chlebowe muśnięcie
Piana - zdecydowanie wysoka, zwarta, trwała z kożuszkiem
Barwa - złota ze słomkowym zamgleniem
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - chmiel wyraźniejszy niż w zapachu - ziołowy, delikatnie korzenny, goryczka zdecydowana, ale nie tępa, z długim finiszem. Delikatny drożdżowy kwasek, odrobina chleba
Treściwość - pełne piwo
Bardzo dobre, klasyka z nowoczesną wytrawnością, rześkie, co dodatkowo podkreśla długi chmielowy finisz. Warto.
Comment