Browarek z kraju ołomunieckiego o którym więcej tu:
Dolna fermentacja, 12,5% ekstr., 4,8% alk.
Chmiele: Premiant i Kazbek
Aromat - słód z tonami masełka na pierwszym planie, delikatne suszone jabła i łagodny chmiel
Piana - wyższa, dość trwała, zostaje na szkle
Barwa - wyraźne złoto, zamglona
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - słodowy z masełkiem, na finiszu trochę suszonych jabłek, chmiel z lekką korzennością (Kazbek). Jednak goryczka umiarkowana, profil słodowy dominuje
Treściwość - pełne piwo
Bitter oznaczać miał chmielone na goryczkę piwo, a nie brytyjski styl. W tym wypadku jednak chmielu i goryczki skromnie.
Poza tym poprawna, klasyczna dwunastka.
Dolna fermentacja, 12,5% ekstr., 4,8% alk.
Chmiele: Premiant i Kazbek
Aromat - słód z tonami masełka na pierwszym planie, delikatne suszone jabła i łagodny chmiel
Piana - wyższa, dość trwała, zostaje na szkle
Barwa - wyraźne złoto, zamglona
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - słodowy z masełkiem, na finiszu trochę suszonych jabłek, chmiel z lekką korzennością (Kazbek). Jednak goryczka umiarkowana, profil słodowy dominuje
Treściwość - pełne piwo
Bitter oznaczać miał chmielone na goryczkę piwo, a nie brytyjski styl. W tym wypadku jednak chmielu i goryczki skromnie.
Poza tym poprawna, klasyczna dwunastka.
Comment