Działający od zeszłego roku spory browar restauracyjny w Brnie, o którym Heckler wspominał tu:
Ekstr. 12%
Alk. 5%
IBU 25
Chmiele: Rakau, Wai-iti, Wakatu
Aromat - owoce tropikalne i cytrusy, słodsza ciastkowa baza słodowa, dżem (ananas, truskawka)
Piana - wyższa, trwała z kożuszkiem, zwarta, zostaje na szkle
Barwa - bursztyn, zamglone
Wysycenie - łagodne, delikatnie musuje, przydałoby się trochę większe (piłem z butelki)
Smak - słodsza słodowa baza (kruche ciastka maślane, kandyzowana morela), chmiel z tonami cytrusów, z łagodną ale długą i nawet zalegającą goryczką
Treściwość - wyraźna pełnia
Poprawne, ale wysycenie trochę za niskie, może to problem przy rozlewie. Ich klasyka z kija dużo lepsza.
Ekstr. 12%
Alk. 5%
IBU 25
Chmiele: Rakau, Wai-iti, Wakatu
Aromat - owoce tropikalne i cytrusy, słodsza ciastkowa baza słodowa, dżem (ananas, truskawka)
Piana - wyższa, trwała z kożuszkiem, zwarta, zostaje na szkle
Barwa - bursztyn, zamglone
Wysycenie - łagodne, delikatnie musuje, przydałoby się trochę większe (piłem z butelki)
Smak - słodsza słodowa baza (kruche ciastka maślane, kandyzowana morela), chmiel z tonami cytrusów, z łagodną ale długą i nawet zalegającą goryczką
Treściwość - wyraźna pełnia
Poprawne, ale wysycenie trochę za niskie, może to problem przy rozlewie. Ich klasyka z kija dużo lepsza.
Comment