Nova Paka, Český Ležák Original

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • AaLeX
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛
    • 2011.07
    • 657

Nova Paka, Český Ležák Original

Nowość w polskim Aldi. Alkokol 5,4%, skład: woda, słód, chmiel. Spełnia zatem niemiecką normę. Napis "tylko w Aldi" sugeruje, że jest to piwo warzone dla tego marketu. Zapach chmielowy, barwa bursztynowa, piana niezła, na początku bardzo obfita. Smak bardzo ciekawy, ziołowa goryczka i delikatne nuty słodowe. No muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Piwo kosztuje 3,99zł. Co mamy w tej cenie? Polskie, bezsmakowe koncerniaki. Uważam ruch Aldi za bardzo udany i mam nadzieję, że to piwo zagości w tym markecie na dłużej. Co ciekawe, krótki wypust ich Karlsquella z browaru Jabłonowo smakował podobnie, nie tak wyraźnie, ale podobnie (dałem nawet opis jego na tym forum). Wadą jego było wysycenie, które tutaj jest bez zarzutu. Polecam do degustacji, gdyż moim zdaniem warto. Jest to bardzo ciekawe i udane piwo w przystępnej cenie.
    Attached Files
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6393

No ciekawe... znam oryginalne piwa Novopackie a jak tu jest?

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - trochę było.
    Gaz - średni.
    Barwa - złoto głębsze.
    Aromat - "zimny" słód mineralny.
    Smak - lekko słodkawe, lekkie nuty karmelowe, metaliczna zbożowość, nuty owocowe słodu pilzneńskiego, lekka goryczka.

Nieco odbiega od oryginału w dodatku finał bardzo słodki....

Jakieś to poprzednie zdjęcie małe i słabo przedstawiające wygląd
    Attached Files

Comment

• superpiwosz1234
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2024.07
      • 1

To samo piwo występuje po różnych marketach, m.in w Dino oraz przy okresowych promocjach w Biedronce w plastikowej 1,5l butelce jako "Zlaty Cesky Svetly Lezak", robione na zlecenie znanej hurtowni z Zawiecia, w cenie 7,99 PLN

Comment

Przetwarzanie...
      X