Browarek z miejscowości Náměšť na Hané znajdującym się w okolicach Ołomuńca. Ta nizinna, środkowa część Moraw nosi nazwę Haná lub Hanácko i znana jest m.in. z upraw jęczmienia przeznaczonego na produkcję słodu.
Więcej o browarze:
Ekstr. 12%
Alk. 5%
Aromat - słodowy z nutami karmelu, nieco chleba, delikatny chmiel
Piana - wysoka, dość trwała z dłuższym kożuszkiem, zostaje na szkle
Barwa - zamglone bardzo ciemne złoto/bursztyn
Wysycenie - umiarkowane, lekko musuje
Smak - słodowy, tylko tu chlebowość jest wyraźna a karmel łagodniejszy. Łagodna ziołowo-chmielowa kontra, z całkiem wyraźną goryczką, ale słodowe tony przeważają. W ustach chlebowy posmaczek.
Treściwość - treściwa dwunastka
Bardzo klasyczny klasyk, żadne tam zacieranie na wytrawnie, Dobrze zbudowane, przykład chleba w płynie. Świetna pijalność i bardzo dobre piwko.
Więcej o browarze:
Ekstr. 12%
Alk. 5%
Aromat - słodowy z nutami karmelu, nieco chleba, delikatny chmiel
Piana - wysoka, dość trwała z dłuższym kożuszkiem, zostaje na szkle
Barwa - zamglone bardzo ciemne złoto/bursztyn
Wysycenie - umiarkowane, lekko musuje
Smak - słodowy, tylko tu chlebowość jest wyraźna a karmel łagodniejszy. Łagodna ziołowo-chmielowa kontra, z całkiem wyraźną goryczką, ale słodowe tony przeważają. W ustach chlebowy posmaczek.
Treściwość - treściwa dwunastka
Bardzo klasyczny klasyk, żadne tam zacieranie na wytrawnie, Dobrze zbudowane, przykład chleba w płynie. Świetna pijalność i bardzo dobre piwko.