Browar z okolic Ołomuńca na Morawach. Więcej:
Ekstr. 12%
Alk. 5%
Aromat - łagodny chmiel (łąka, zioła), lekki słód, ciut drożdżowego kwasku, w tle minimalna ziemistość
Piana - dość wysoka, średnia trwałość, dłuższa koronka
Barwa - ciemne złoto, zmętnione
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - na początek chmielowa ziołowość, baza słodowa łagodna z odrobiną chleba, ciut drożdżowego kwasku, goryczka średnia, dłuższa
Treściwość - pełne, minimalnie lżejsza dwunastka
Sesyjne, rześkie, dobre.
Ekstr. 12%
Alk. 5%
Aromat - łagodny chmiel (łąka, zioła), lekki słód, ciut drożdżowego kwasku, w tle minimalna ziemistość
Piana - dość wysoka, średnia trwałość, dłuższa koronka
Barwa - ciemne złoto, zmętnione
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - na początek chmielowa ziołowość, baza słodowa łagodna z odrobiną chleba, ciut drożdżowego kwasku, goryczka średnia, dłuższa
Treściwość - pełne, minimalnie lżejsza dwunastka
Sesyjne, rześkie, dobre.