Lednice, Patagonica Lager

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12715

Lednice, Patagonica Lager

O lokalu i miejscu więcej tutaj:

Myślę, że prawie każdy o tym miasteczku coś tam słyszał, a ja np. zawitałem tam już po raz czwarty. :kwiatek: W Lednicy znajduje się neogotycki zamek otoczony dwustuhektarowym parkiem. W 1996 roku obiekt ten razem z pałacem w sąsiedniej miejscowości Valtice wpisany został na listę światowego dziedzictwa UNESCO.

samotném srdci Lednice, na dohled od Lednicko-valtického areálu, v kraji posetém vinohrady, jsme otevřeli pivovar.

To piwo to chyba jednorazowa akcja będąca efektem kooperacji z browarem Calle Calle z... Chile!

12% alk.
    5,1% alk.
    37 IBU

Do jego uwarzenia użyto siedmiu rodzajów słodów, w tym lekki zasyp pszenicznego i żytniego. Chmiele: Agnus, Žatecký poloraný červeňák oraz chilijski Ranco

Aromat - słodowy, złożony (lekko słodko-kwaskowe owoce, zbożowa ziarnistość, minimalnie chleb), chmiel bardzo umiarkowanie
    Piana - średnia, trwalsza, dłuższa koronka
    Barwa - bursztynowo-herbaciana, lekko zamglona
    Wysycenie - średnie, musujące
    Smak - słodowy z odrobiną podsuszonych owoców z lekkim kwaskiem, trochę chleba, suszonego ziarna. Dodatkowo jest jeszcze orzechowa nuta (chyba od żyta). Chmiel łagodny z lekką ziołową goryczką. Żywy, długi finisz
    Treściwość - pełne piwo

Ciekawe, złożone (choć chmiel z Chile chyba akurat nie wniósł tu specjalnie nowych doznań), a przede wszystkim bardzo dobre.
Przetwarzanie...
X