O tym południowo-morawskim browarku, lokalu i miejscu więcej tutaj:
Ekstr. 11%
Alk. 4,5%
IBU 33
Chmiele: Premiant, Kazbek, Žatecký poloraný červeňák
Aromat - balans drożdży, chlebowej słodowości i łagodnie ziołowego chmielu
Barwa - zamglone, jaśniejsze złoto
Piana - wyższa, trwała
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - jak w aromacie, jest trochę goryczki, z ziołowym od chmielu i lekko chlebowym dłuższym posmakiem
Treściwość - lżejsza pełnia
Poprawny klasyk
Ekstr. 11%
Alk. 4,5%
IBU 33
Chmiele: Premiant, Kazbek, Žatecký poloraný červeňák
Aromat - balans drożdży, chlebowej słodowości i łagodnie ziołowego chmielu
Barwa - zamglone, jaśniejsze złoto
Piana - wyższa, trwała
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - jak w aromacie, jest trochę goryczki, z ziołowym od chmielu i lekko chlebowym dłuższym posmakiem
Treściwość - lżejsza pełnia
Poprawny klasyk