Browar na Morawach a dokładnie na jego południo-wschodniej części, która nazywa się Slovácko.
Na jego temat:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...%C3%BD-pivovar
10% ekstr.
4% alk.
24 IBU
Klasyczna dziesiątka. Chmiel: Žatecký poloraný červeňák (Saaz)
Aromat - drożdże, chleb, chmielowe muśnięcie
Piana - wysoka, dość trwała, z dłuższym kożuszkiem
Barwa - to już ne jest właściwie złoto, bardziej łagodnie zamglony bursztyn
Wysycenie - wysokie, musujące
Smak - słodowa chlebowość, nieco drożdżowego kwasku, wyraźny ziołowy chmiel z solidną goryczką
Treściwość - treściwa ta dziesiątka
Może ciut za wysokie to wysycenie, ale i tak bardzo dobra jak nie świetna klasyka.
Na jego temat:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...%C3%BD-pivovar
10% ekstr.
4% alk.
24 IBU
Klasyczna dziesiątka. Chmiel: Žatecký poloraný červeňák (Saaz)
Aromat - drożdże, chleb, chmielowe muśnięcie
Piana - wysoka, dość trwała, z dłuższym kożuszkiem
Barwa - to już ne jest właściwie złoto, bardziej łagodnie zamglony bursztyn
Wysycenie - wysokie, musujące
Smak - słodowa chlebowość, nieco drożdżowego kwasku, wyraźny ziołowy chmiel z solidną goryczką
Treściwość - treściwa ta dziesiątka
Może ciut za wysokie to wysycenie, ale i tak bardzo dobra jak nie świetna klasyka.