Uczciwe, dobre piwko - biorąc pod uwagę plany wypadu do Ostravy jest to poważny kandydat na załadunek do auta pod postacią kratki.
Svijany, Svijanská Desítka
Collapse
X
-
Svijany, Svijanská Desítka
Kolor: Złoty, ładny przy tym ekstrakcie.
Piana: Średniowysoka, błyskawicznie znika do resztek.
Zapach: Przyjemny, słodowo-chmielowy z niepasteryzowanymi nutkami.
Smak: Pierwsze czym się wyróżnia to bardzo treściwe jak na "dyszkę". Orzeźwiający początek, lekko kwaskowy ze słodowym tłem. Pod koniec dociera przyjemna i całkiem mocna goryczka. Bardzo dobra ta desitka.
Wysycenie: Średniowysokie.
Comment
-
-
Kolor: jasno złoty
Piana: Średniowysoka, gruboziarnista, u mnie utrzymała się do końca picia ale i piwo wypite w ekspresowym tempie
Zapach: słodowo-chmielowy
Smak: Smaczny, Treściwy. Początek lekko słodowy leciuteńko chlebowy, później do głosu dochodzi silna dobrze zrównoważona, nienachalna chmielowa goryczka. Jakby tak jeszcze troszkę silniejszy początek dołożyć to byłoby piwo idealne
gaz: okLast edited by karol1000; 2011-10-19, 19:35.LP
Comment
-
-
Nie pasowała mi w tym piwie goryczka - chamska, kłująca, po pewnym czasie dusząca. Pozostawia nieprzyjemne poczucie na języku, jakby popiół.
Comment
-
-
Świetna dziesiątka. Delikatna, orzeźwiająca, pijalna ale też w miarę treściwa, z wyraźną goryczką. Ładna piana i krystaliczna barwa. Do picia litrami."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Smaczna niepasteryzowana dziesiątka, ale na kolana mnie nie powaliła.
Kolor bardzo jasno złoty.
Piana wysoka ale niezbyt trwała, pęka grubymi bąblami i osiada do całkiem grubego kożuszka, mocno brudzi szkło.
Zapach to najmocniejsza strona. Po otwarciu butelki czuć intensywny aromat chlebowy, po przelaniu dochodzi do tego słód i trochę kwiatowości.
Smak nieco za mało treściwy i trochę wodnisty, ale orzeźwiający i lekki. Przeszkadza całkowita dominacja słodu, a co za tym idzie jednowymiarowość smaku. Chmielu nie czuć (prawie) wcale, goryczka minimalna.
Opakowanie jak na zdjęciu powyżej. Kapsel i eta do kolekcji.
Piwo kupione w Piwexie za ok 4zł.
Dobre na grilla i inne wiosenno-letnie posiadówki w plenerze. Pite wieczorem po pracy jakoś do siebie nie przekonuje.Last edited by wrednyhawran; 2012-03-30, 21:53.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Na początku mieszane uczucia... trochę nieprzyjemny start wodnisty i gorzkawy, blaszany...
Potem nastąpiła poprawa... gaz nie "kłuł" i pojawiły się smaki "piwne"...
Piana średnia... potem warstewka
Zapach... nie od razu - cytrusy...
Kolor... pilsowy
Gaz... mocny potem średni
Smak... chmiel, słód, coś zbożowego... lekki podkład owocowy...
Jeżeli przebrnąć przez początek to jest nawet ok...
Comment
-
-
Pite dobre 2~ lata temu. Przed chwilą odnalazłem zabłąkaną notkę.
Kolor: Złoty, klarowny,. Jak na 10tke bardzo dobry.
Piana: Biała, średnio pęcherzykowa, średnio trwała.
Zapach: Mało intensywny. Słodowo-chmielowy.
Smak: Treściwośc adekwatna do ekstraktu. Posmaki słodowo-chlebowe, przyjemna goryczka i chmielowość. Orzeźwiające, dobre.
Wysycenie: Wysokie.
Comment
-
-
No nie wiem, jak dla mnie to co najwyżej wicemistrzamił
Comment
-
Comment