Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran
Wyświetlenie odpowiedzi
Náchod, Primator Weizenbier
Collapse
X
-
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
-
-
Bardzo dobre piwko w przystępnej cenie, kupione za 3,30zł we Wrocławskiej Drink Hali. Zapach drożdżowo-bananowy, Całkiem przyjemny, lubię zapach drożdży. W smaku kwaskowe, orzeźwiające, czuć banany, lekka goryczka w tle. Dość wytrawne Piana niezbyt trwała, z początku gęsta, po paru chwili robi się krzaczasta i opada do skromnego kożuszka. Na pewno jeszcze nie raz się go napiję. Polecam!
Comment
-
-
Kolor: żółto-bursztynowy, opalizujący. [5]
Piana: biała, drobnopęcherzykowa, obfita, sztywna, trwała (trochę mniejsza czapa do końca), problem jedynie z oblepianiem szkła. [4,5]
Zapach: intensywny bananowy plus goździki. [3,5]
Smak: pełny smak, słodkawo-kwaskowaty, sycące, ciut za mało orzeźwiające [4,5]
Wysycenie: bąbelki pracują do końca ale ani przez chwilę nie przeszkadzają w piciu. [5]
Opakowanie: butelka 0,5l; etykieta OK, podany pełny skład, zawartość alkoholu, brak ekstraktu, instrukcja nalewania; kapsel dedykowany dla weizena [4.5]
Uwagi: Przedni weizen! Partia 27.12.11. Alkohol 5%, pasteryzowane. Kupione w poznańskim Świecie Piwa.Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
Primator Weizenbier
Kolor: Ciemnopomarańczowy, mętny.
Piana: Wysoka, drobna i gęsta. Opada powoli do grubej, ochronnej warstwy.
Zapach: Całkiem intensywny. Delikatne banany, drożdże i przyjemna słodowość.
Smak: Na początku bardzo delikatna kwaskowość. Szybko dociera całkiem mocna goryczka z goździkami w tle. W posmaku dość długo zostaje goryczka. Trochę brakuje większej głębi, ale w sumie dobra pszenica w relatywnie niskiej cenie.
Wysycenie: Duże, orzeźwiające, ale piłem wiele pszenic z wyższym wysyceniem.
Opakowanie: Jak na zdjęciu coldfire.
Comment
-
-
Zawsze bardzo ceniłem tego weizena i uważałem go za jedną z najlepszych czeskich pszenic ale wczorajsza degustacja trochę mnie rozczarowała. Treściwość niewielka, brakuje pełności a w smaku bardzo słaba bananowość i cytrusowość. Nie było złe, wciąż to bardzo orzeźwiająca pszenica z dobrze zaznaczonym goździkiem ale wydawał mi się trochę płytszy niż zwykle.
Comment
-
-
Sięgam po to piwo regularnie i mogę stwierdzić, że bywa nierówne, ale nie schodzi poniżej pewnego przyzwoitego poziomu. Trafiały mi się warki wybitne i rzadziej, ale jednak, ledwie poprawne. Browar przechodził przemiany własnościowe swego czasu i bałem się, że po tym okresie to będzie już inne piwo. Na szczęście źle nie jest, ale chyba muszę przyznać rację przedpijcy - jakieś takie mniej wyraziste ostatnio, chociaż cechy stylu trzyma. Mimo to na skromnym rynku czeskich pszenic bije inne na głowę (może poza Matuszką).Last edited by danhaj; 2011-10-01, 12:39.
Comment
-
-
warka z datą do 19.11.12 - czysta apteka.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Trwałość tego piwa jest imponująca. Nie dość, że ma datę przydatności blisko rok do przodu, to obecnie popijam odnalezioną butelkę z datą 9.12.2011. Poza momentalnie znikającą pianą wad nie ma. Jak na pszenicę, to rzecz wręcz niewiarygodna.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Właśnie popijam to piwo, rzut beretem od browaru (w Kudowie). Bardzo smaczny, wyjątkowo mocno nasycony, "wytrawny" pszeniczniak. Rześki smak (latem tym lepszy), piękna barwa no i te 15,90 koron za sztukę komponuje się idealnie. Termin przydatności 26.03.2013r. - ile tego piwa zmieści się w bagażniku?
Szkoda, że jest kłopot z zakupem tego piwa w knajpach (nie znalazłem takiej w Nachodzie).Beer is for life not just for christmas !
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bianco8 Wyświetlenie odpowiedziByliście w samym Primatorze? Warto tam jechać ?Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Warka z datą do 23 V 2013 (!) zajebista. Bardzo ładny, choć dość ciemny jak na weizena kolor, niezła piana, w smaku dość słodkie, ale nie nazbyt słodkie, na początku, nim sie ogrzało wyraźna była lekka goryczka, teraz prawie jej nie ma. Nie jest zbyt kwaśne, mi to pasuje, w zapachu po ogrzaniu wyraźne banany. Generalnie świetne piwo za tę cenę (4zł w Poznaniu w na Ratajczaka) więc w cenie czeskiej to już w ogóle wspaniała rzecz.
Comment
-
Comment