Janáček, Olsavan

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

Janáček, Olsavan

Alk. 3,7 obj.

Piana – tworzy się piękna czapa, utrzymująca się długo (do końca picia).
    Barwa – no niestety słomkowa (ja nie lubię takich „przezroczystych” piw),
    Smak i wrażenia ogólne – dużo słabsze od Primy, bardzo delikatne i bardzo lekkie. Ot taki pils na lato, po który warto sięgnąć ale w sumie jest dużo piw lepszych.
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6536

Faktycznie trochę cienkie to piwko ale to niski ekstrakt... chyba takie pije się w pracy na południu?
    Zapach karmelowy, smak leciutko chlebowy, piana u mnie tylko gdy nalewałem i robiłem foto już znikała... potem tylko mini obwódka i nic na szkle... gaz nie za duży...

Ogólnie może komuś podejdzie ale mnie nie za bardzo...
    Może to kobieta przy grillu doceni.... albo faktycznie szybkie w upał... ale teraz zima prawie...
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Praha-Nové Město, Na Florenci 2139, Minipivovar Fuze
      heckler
      Kolejny, nowo otwarty browar w Pradze nosi nazwę Fuze. Podobno nazwa ma sugerować fuzję zmysłów, smaków i ludzi.

Browar wraz z restauracją działa od kwietnia 2024 roku i zajmuję spora część ogromnego biurowca Nové Masaryčka. Trzeba przyznać, że budynek wygląda bardzo
      ...
      2025-01-03, 11:51
    • Pancernik
      Lubrow, Rysy
      Pancernik
      Nikt jeszcze nie opisał, zima, może faktycznie Rysy trza odpuścić... .
      Cóż, piwo w stylu Imperialnego Stouta, a jak kto woli - Polskiego Imperalnego Stouta (uwaga - skrót słabo się kojarzy ).
      Parametry to 9% alko i 24*Blg - to zdecydowanie widać, słychać i czuć. Widać...
      2024-12-17, 21:23
    • ART
      SZTAB Ahumby, Kristallweizen [?]
      ART
      Człowiek chodzi spokojnie, nikomu nie wadząc ulicami Koszęcina, a tu zza rogu wyskakuje znienacka Ahumba i wręcza mu dwa flakony błagalnym tonem piskając żeby pod żadnym pozorem nikomu nic nie mówić o tym Wtf? No to... em... mówie że nikomu poza internetem zupełnie nic nie powiem. ...
      2024-11-03, 22:00
    • etman
      Drożdże Pomona Modern Hybrid IPA Yeast, Lallemand
      etman
      Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
      Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g

Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...
      2024-10-29, 21:38
    • pebejot
      Bułgaria, Płowdiw, Iztoczen 69, Piwowarnica FRIK&S
      pebejot
      Browar restauracyjny zbudowany na podwalinach historycznego i chyba pierwszego bułgarskiego browaru Kamienica, który wyburzono przed kilkoma laty.
      Pamiątką po Kamienicy jest komin, który dominuje nad wielkim kompleksem nowego browaru restauracyjnego o powierzchni 1690 m2.
      Z dworca kolejowego...
      2024-09-07, 15:07
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...